“GÜVENİN OLDUĞU YERDE HUZUR DA MEVCUTTUR”

18 Haziran 2018 18:29

Jandarma Teşkilatının 179. kuruluş yıldönümü münasebetiyle İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Albay Özdurhan günün anısına üzerinde jandarmanın logosu bulunan seramik plaket takdim etti.

Jandarma teşkilatının 14 Haziran 1839’da kurulduğunu hatırlatan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan, “Bizlerde geçmişe ait hususu hatırlayarak, onları yad ederek, bıraktıklarını vatanımıza, milletimize, halkımıza yakışır şekilde devam ettirerek bu hizmeti yapmaya çalışıyoruz” derken, kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgiler aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, “Komutanlarımızı görünce güven duygumuz artar. Güvenlik güçlerimiz bizlere güven veriyor, güvenin olduğu yerde huzur da mevcuttur. Komutanımızın şahsında jandarma teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyorum” görüşlerinde bulundu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, öğleden sonra ise Valilik önünde jandarma tarafından kurulan standı ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan tarafından karşılanan, Başkan Günaydın’a stantlarda yer alan günün son teknolojisine uygun gelişmeler hakkında bilgiler verildi. Başkan Günaydın, burada Jandarma tarafından kullanılan silahları inceledi. Yine diğer kullanılan teçhizatlar hakkında da bilgiler alan Günaydın, ayrıca jandarmada görev yapan dedektör köpeklerin gösterilerini de izledi. Günaydın, yaptığı değerlendirmede, Türk vatandaşı olmaktan bir kez daha onur ve gurur duyduğunu söyledi. Jandarma ve TSK tarafından kullanılan silahları inceleyen Başkan Günaydın, “Gördüğüm silahların çoğunluğu Türk yapımı. Yeni envantere giren Türk yapımı silahlarımız yabancıların muadillerine göre çok daha üstün. Yine burada haberleşme ile ilgili bilgiler aldım. Herhangi bir afet veya başka bir durumda hiç kesintisiz ülkenin diğer ucundaki illerimizle irtibat kurulabiliyor. Burada gördüklerim karşısında bir kez daha Türk vatandaşı olmaktan onur ve gurur duydum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 434 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...