MEMKON Projesi Tamamlandı

19 Temmuz 2018 15:38

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Süleyman Demirel, Gebze Teknik ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanan “Atıksu Geri Kazanımında Membran Uygulamaları için Konsantre Akım Yönetim Modeli ve Mevzuat Uygulama Metodolojisi Geliştirilmesi Projesi (MEMKON)" tamamlandı.

Ankara’da gerçekleştirilen kapanış toplantısına, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra farklı üniversitelerden akademisyenler ve sanayi sektörü temsilcileri katıldı. Atıksu geri kazanımını sınırlayan faktörlerden biri olan membran konsantre akımlarının yönetiminin dünyada ve ülkemizde öneminin giderek arttığı belirten Recep Akdeniz, bu bağlamda proje ile çevre dostu, sürdürülebilir, teknik ve ekonomik açıdan uygulanabilir, geri kazanım tabanlı yeni konsantre yönetim stratejilerinin geliştirildiğini ifade etti.

Akdeniz'in konuşmalarının ardından Üniversitemizden Prof. Dr. Mehmet Kitiş, Prof. Dr. Gökhan Civelekoğlu ve Doç. Dr. Ş. Şule Bekaroğlu; Gebze Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Bülent Keskinler ve Prof. Dr. Ahmet Karagündüz, İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Prof. Dr. Erkan Şahinkaya gerçekleştirilen proje kapsamında elde edilen sonuçlar hakkında detaylı bilgiler sundu. Projenin en önemli çıktısı, ülkemize özgü “Milli Konsantre Yönetim Planının Oluşturulması”dır.

Proje ekibini oluşturan akademisyenler;

Süleyman Demirel Üniversitesi:

Prof. Dr. Mehmet Kitiş

Prof. Dr. Gökhan Civelekoğlu

Doç. Dr. Nevzat Özgü Yiğit

Doç. Dr. Hasan Köseoğlu

Doç. Dr. Ş. Şule Kaplan Bekaroğlu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi:

Doç. Dr. Bilgehan İlker Harman

Gebze Teknik Üniversitesi:

Prof. Dr. Bülent Keskinler

Prof. Dr. Ahmet Karagündüz

İstanbul Medeniyet Üniversitesi:

Prof. Dr. Erkan Şahinkaya

Bu haber 360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...