Son yılların egzersiz trendi: Reformer Pilates

19 Ekim 2018 15:15

Standart pilatesten farklı olarak pilates reformer makinesi kullanılarak yapılan egzersiz, eklemlerin yenilenmesi ve güçlenmesi açısından son derece önemli. Sporun bir çok branşında bulunduktan sonra hayalini gerçekleştirerek fitness salonu açan Serap Yüncü, formda kalmak isteyen bayanlara reformer pilatesin yanı sıra, normal pilates, zumba, step-aerobik, fitness  imkanı sunuyor.

Isparta’da bayanlara özel olarak açılan SY Sports Studio,   1 ay önce hizmet vermeye başladı. Bayanlara özel fitness salonunu Isparta’ya kazandıran işletmeci Serap Yünlü,  bir çok branşın içerisinde bulunduktan sonra hayali olan Fitness Sy’ yi hizmete açtı.

Hastane Caddesi üzerinde PTT karşısındaki apartmanın 1.katında hizmete açılan SY Sports Studio’nun en iddialı olduğu alan reformer pilates. Son yılların egzersiz trendi olna reformer pilates konusunda teknolojiye yatırım yapan Serap Yünlü, bu sporun özelliklerini şöyle anlattı:

“Reformer pilates, özellikle eklemlere aşırı yük bindirmeden güçlü kas yapısı oluşturmada avantajlı bir yöntemdir. 100 ayrı egzersiz yapılmasına imkan veren reformer pilates aleti sayesinde kas dayanıklılığı, laktat toleransı, periferik eklem stabilitesi, kas kuvveti, denge, koordinasyon gibi sporcular için önemli konular üzerinde çalışılabilmektedir. Reformer pilates hareketleri vücudun belirli bölgelerini çalıştırmaktadır.

Ayrıca rehabilitasyon amaçları için kullanılan reformer pilates egzersizleri, kişinin yatay bir hareket düzleminde egzersiz yapmasına ve bacakları boyunca ağırlık yüklenmesine izin vermediği için eklemlerin yenilenmesi ve güçlenmesi açısından önemlidir. Günümüzde hemen hemen tüm pilates stüdyolarında öğretilen reformer pilates teknikleri, kısa sürede kaslarını güçlendirmek ve sıkılaşmak isteyenlerin tercihidir.”

Bayanlara özel fitness salonunu Isparta’ya kazandıran SY Sports Studio işletmecisi Serap Yünlü alanında uzman eğitmenlerle temiz ve hijyenik bir ortamda hizmet verdiklerini söyledi. Yünlü, reformer pilatesin yanı sıra  fitness, normal pilates, zumba, step ve aerobik ile Isparta’nın bayanlarına imkan sunuyor. Yünlü, şöyle konuştu:

“Reformer plates egzersizlerinin aletlerle yapıldığı bir egzersiz programı.  Fizik tedavi içinde kullanılıyor. Kişinin kas gücünü artırıyor, esnekliğini artırıyor, dengesini geliştiriyor ve vücut proporsiyonunu şekillendiriyor. Rerformer bu son dönemde daha çok tercih edilen egszersiz programlarından biri. Reformer kişi sayısı olarak daha az bireyle yapıldığı için hoca kontrolünün ve dikkatinin daha çok yoğunlaştırıldığı bir program. 3 veya 4 kişilik gruplar halinde yapılıyor ve kalabaklık bir ortam olmuyor. O yüzden dikkat koordinatörü daha fazla oluyor. İşinde uzman eğitmenler hizmet veriyoruz. Temiz ve hijyenik bir yer.

Zumbaya bayanların ilgisi çok fazla, çünkü müzik ve dansla beraber fitness egzersizlerini de kapsadığı bir branş olduğu için bayanlarda günün stresinden ve yorgunluğundan durağan sporlardan ziyade  enerjilerini atabileceği, eğlenebileceği, müzik eşliğinde dans edebildikleri hem de kalori yakabildikleri bir branş. Kişi diyetle beraber zumba yaparsa kalori yakım miktarı fazla olur.”

İLETİŞİM KANALLARI:

Hastane Caddesi PTT Gül Şubesi Karşısı Doğa Form Terapi Yanı

Gsm: 0530 312 9089

 

 

Bu haber 506 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...