Emit Böcek Okulu 2019 Projesi etkinlikleri başladı

21 Mayıs 2019 17:35

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Ozan Demirözer (Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi)’in üstlendiği Emit Böcek Okulu  Projesi Tübitak 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından destekleniyor. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Diler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsa Telci, Prof. Dr. Hüseyin Fakir ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Nurhan Yıldırım’ın ziyaretleriyle ikinci kez Emit Böcek Okulu  2019 ismiyle etkinliklerine başladı.

Proje etkinlikleri 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının bahar döneminde 10 Mayıs-31 Mayıs, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının Güz döneminde ise 20 Eylül-11 Ekim arasında hedef kitlesi ilkokul 9-10 yaş grubu olan öğrenciler ile yürütülecek.. Haftada 1 gün 09.00-15.00 saatleri arasında verilecek eğitimlerde, öncelik Devlet Okullarında eğitim görmekte olan öğrencilerde olacak.

Projede, böceklerin morfolojik yapıları, davranışları, yaşama biçimleri, faydaları ve zararları, doğa ve insan hayatı için önemleri teorik ve uygulamalı olarak hazırlanacak eğitim programı dahilinde farklı materyaller (dijital, maket, doğal, vb.) kullanılarak hedef kitleye aktarılmakta. Bunlara ek olarak, katılımcılarda eğer varsa böcek korkusu ve tiksinti duygusunun giderilmesi ve böcekler hakkında edinilen bilgilerin başta kendi aile ve arkadaşlarına ulaştırılması, toplum içerisinde böcek farkındalığının yaygınlaştırılması ve böcekler hakkında edinilmiş yanlış bilgilerin doğru olan bilgilerle giderilmesi hedeflenmekte.

Proje içeriğinde; Böceklerin İlginç Dünyasının Video ve Fotoğraflarla Anlatımı, Arazi gözlemleri ve Böcek Toplama, Böcek Koleksiyonunun Hazırlanması, Farklı malzemelerden yararlanarak bir böcek yapma, Kendi süper böceğini oluşturma (3D Böcek maketleri kullanarak), Yararlı Böcekler ve ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen ‘Böcekler İçin Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması (BAGU)’ etkinlikleri yer almakta.

Proje Hakkında detaylı bilgi ve BAGU’ya erişim www.emitbocekokulu.com adresinden geçekleştirilebilmekte

Bu haber 318 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...