Avrupa Best Mühendislik Türkiye Finali SDÜ´de yapıldı

24 Mayıs 2019 17:28

Avrupa BEST Mühendislik Yarışmasının Türkiye finali, Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Göller Bölgesi Teknokenti desteği ile Uluslararası Mühendislik ve Teknoloji Öğrencileri Topluluğu (BEST Isparta) tarafından düzenlenen yarışmada, ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik, Ege, Süleyman Demirel ve Boğaziçi Üniversitesinden katılımcılar yer aldı.
34 ülke 96 üniversitede faaliyet gösteren BEST, ülkemizde yalnızca 6 üniversitede yer alan, öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve mesleki yaşantılarına katkı sağlamayı amaçlayan gönüllü bir öğrenci topluluğudur. Uluslararası çapta birçok etkinlik yapan topluluk, 2002 yılından bu yana, faaliyet gösterdiği tüm üniversitelerden yarışmacıların katıldığı EBEC isimli mühendislik yarışmasını düzenlemekte.
Avrupa BEST Mühendislik Yarışması (European BEST Engineering Competition), Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu tarafından yürütülen ve Avrupa'daki mühendislik öğrencilerinin dahil olduğu bir proje. EBEC Challenge ile öğrencilerin günümüz dünyasındaki sorunlara farkındalığını artırmayı
ve bu
sorunların çözümünün
bir parçası
olmaları
için onları
teşvik etmeyi hedefler.

Bu haber 290 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...