METRO, yurt dışı pazarına göz dikti

27 Mayıs 2019 12:03

Yapı sektörünün önemli aktörlerinden Metro Mühendislik, rotasını Irak ve Sırbistan Karadağ'a çevirdi. Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, 'hedefimiz ülkemize daha çok döviz getirmek” dedi.

Isparta'nın köklü şirketlerinden Metro Mühendislik, yapı sektöründe yaşanan daralma sürecini yurt dışı pazarı ile aşmak istiyor. Yap-sat sektöründe ve taahhüt işlerinde varlık gösteren Metro Mühendislik, gözünü Irak ve Sırbistan Karadağ pazarına çevirdi. Irak'ın yeniden inşa edilmesi sürecinde devletin yapacağı işlere girmek için temaslarda bulunan Metro, Karadağ'da da yap-sat sektörüne giriyor. Metro, Karadağ'da kat karşılığı anlaşması imzaladı.
Metro Mühendislik, her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar geleneğini sürdürdü. 10 ayrı şantiyesi bulunan Metro Mühendislik, çalışanları ve çözüm ortaklarını aileleriyle birlikte iftarda buluşturdu. Moda Park'ta düzenlenen iftar yemeğine Metro Mühendislik bünyesinde ve ortak olduğu Bahçeşehir Koleji'nde çalışan 900 personeli ve ailesi katıldı.
Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, büyük bir aile olduklarının altını çizdi. Metro ailesinin bir ferdi olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Özaydın, “biz büyük bir aileyiz. Hepimiz bir vücudun organlarıyız. Hepimizin amacı, hedefi ve gayesi belli. Bu amaç için çalışıyoruz. İnşallah nice iftarlarda buluşuruz” diye konuştu.
Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Özaydın, son32'ye yapı sektöründeki daralma sürecine yönelik şirket olarak aldıkları tedbirleri de açıkladı. Özaydın, “Türkiye'de yapı sektöründe bir daralma süreci yaşanıyor. Bu süreç hepimizi etkiliyor. 10 ayrı yerde şantiyemiz ve çalışanlarımız var. Bu sistemimizin devam etmesi gerekiyor. Çalışanlarımıza iş bulmak zorundayız. Ülkemizin bu süreçte daha çok döviz girdisine ihtiyacı var. Bizlere de sorumluluk düşüyor. Irak'ın yeniden inşası sürecinde davet aldık. Güçlü refaranslarımız var. Devletin yaptıracağı kamu binaları var. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz oldu. İnşallah olumlu bir sonuç alacağız. Yine Sırbistan Karadağ ile ilgili bir temasımız var. Bu ülkede yap-sat sektörü gelişiyor. Kat karşılığı anlaşmamız oldu. İnşallah burada da konut üretip, satacağız. Bu ticaretimiz sayesinde ülkemize daha çok döviz getirmek arzusundayız” diye konuştu.

Bu haber 448 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...