Yaşlı engelli bakımında SEVGİ dolu hizmet

13 Şubat 2020 17:59

Huzurevi Vakfı’nın işletmesindeki Huzur Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan zihinsel engelli yaşlılar ile ‘bebek bakar’ gibi sevgiyle bakılıyor. Halk Eğitim Merkezi’nce görevlendirilen usta öğrenciler onların hoş vakit geçirmesini sağlıyor.

Huzurevi Vakfı’nın Gökçay’da bulunan Huzur Engelli Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 65 olan kapasitesini 109’a çıkarmayı hedefliyor. Yeni yapılan ek bina ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın onayından sonra 44 yaşlı engelli rehabilitasyon ve bakım için misafir edilecek.

Huzurevi Vakfı Huzur Engelli Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Banu Kır Oruç, faaliyetleri ve çalışmalardan bahsetti. Şu an 65 kapasite ile hizmet verildiğini belirten Oruç, şöyle konuştu:

KONFORLU BİR HAYAT

“Isparta Huzur Bakım Merkezi’nin sorumlu müdürüyüm. Burada şu an 65 kapasiteyle ağır zihinsel engellilerin kaldığı bir bakım merkezidir. Engellilerimiz otel konforunda ve bakıcı personel eşliğinde tamamen rahat bir şekilde konfor sağlanmaktadırlar. Isparta’da tek bakım merkezi olmamızdan dolayı kapasite üstü taleplerden dolayı yeni bir bina için talepte bulunduk. Şuan 44 kapasiteli yeni binamızın yapımı bitmiş durumda. Bakanlık onayı olduktan sonra ek binada da hizmet vermeye devam edeceğiz.”

BECERİLERİNİ GÜÇLENDİRİCİ ETKİNLİKLER

Isparta Huzur Bakım Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Maral da engellilere yönelik faaliyetlerden şöyle bahsetti:

“Isparta Huzur ve Bakım Merkezi’nin sosyal hizmet uzmanıyım. Engellilerimizin bireysel görüşmelerle psikososyal durumunu değerlendirip onlara daha uygun oda, daha uygun etkinlik planı hazırlıyoruz. Yapılan etkinliklerle engellilerimizin  becerilerinin gelişimi, onların yeni yeteneklerinin keşfedilmesini sağlıyoruz. Sakinlerimizin eğlenceli yönleriyle birlikte bizde onlarla birlikte eğlenerek vakit geçiriyoruz.”

YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Halk Eğitim Merkezi de önemli hizmetler yürütüyor. Rehabilitasyon merkezine görevlendirilen usta öğreticiler yaşlıların hoş bir vakit geçirmesini sağlıyor. Usta Öğretici Selçuk Duran,  “Isparta Halk Eğitim Merkezi’nden usta öğretici olarak burada görevlendirildik. Burada 3 aydır sanatsal faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Onların yeteneklerine uygun bir şekilde kendi sanatsal bilgilerimizi onlarla paylaşıp bazı ürünler ortaya çıkarmaya çalıştık. Burada çok keyifli bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

GENİŞ KAPSAMLI SAĞLIK HİZMETLERİ

Bakım Merkezi Sorumlu Hemşiresi Raziye Korkmaz da sağlık alanında yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

“Sorumlu hemşireyim. 6 sağlık personeliyle birlikte engellilerimizin her türlü sağlık, hastane, doktor ihtiyacı bizler tarafından gideriliyor. Kurum içerisinde yeme içme, porsiyon belirleme gibi hizmetlerden de bizler sorumluyuz. Engellilerimizin tırnak kesimi, bez değişimleri ve banyo yapmaları konusunda biz yardımcı oluyoruz. İyi bir hizmet vermeye çalışıyoruz.”

GIDA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde en hassas konulardan birisi gıda güvenliği Satın Alma ve Mutfak Birimi Sorumlusu Kazım Şengöl, “Kurumumuz da engellilerimizin ve yaşlılarımızın adına ne ihtiyaç ve istekleri varsa onların talepleri doğrultusunda ürün ve malzemeleri alıyoruz. Aynı zamanda diyetisyenimiz eşliğinde kalori miktarlarının orantısını ayarlayarak gıda ve yemek önerilerimiz gramaj önerilerine göre verilmektedir. Bu konuda personel arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma yapmaktayız. Onların huzur ve mutlulukları için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” diye bilgi verdi.

ANNE ŞEVKATİYLE YAKLAŞIYORUZ

Bakım Hizmetleri Sorumlusu Serpil Aksoy da “Engelli ve yaşlılarımızın tırnak kesimi, bez değişimi, yeme ve içmeleri her şey bizim gözetimimiz altındadır. Tıpkı birer bebek ve çocuk gibi onlar anne şefkatiyle yaklaşıyoruz” dedi.

 

 

 

Bu haber 1394 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...