“AF Değil”

10 Nisan 2020 17:48

Isparta’nın Hukukçu Milletvekili Recep Özel, Meclis gündeminde olan Ceza İnfaz Yasası’nın bir af niteliğinde olmadığının altını çizdi. Özel, “AF diyebilmek için cezanın oluşturduğu tüm unsurların ortadan kalkması gerekiyor” dedi.

Isparta Milletvekili Özel, şu açıklamalarda bulundu:

“Ceza İnfaz Yasası. Burada amaçlanan ceza almış, hüküm giymiş, cezasını cezaevinde çeken hükümlülerine yönelik infaz sisteminde bir değişiklik getiriliyor. Kalıcı değişiklik olan kısımları var bir de geçici süre uygulanacak hükümler var. Belli suçlar terör, adam öldürme, uyuşturucu gibi suçlar dışındaki suçlara yönelik yeni bir infaz sistemi. 90 bin kişi faydalanacak. Bu bir af değil. Devlet olarak cezalarını nerede çekmeleri konusunda bir tercih ortaya koyuyoruz. Cezanın sonuçlarını ortadan kaldırmıyor. Kalan kısmını dışarıda cezanı çek, bu sürede suç işlemezsen infazın bitmiş olarak’ deniyor. AF diyebilmek için cezanın oluşturduğu tüm unsurların ortadan kalkması gerekiyor. Burada dışarıda cezasını çekerken iyi halli olmak zorunda. Açık cezaevine geçme koşulları değiştiriliyor. İnfaz sistemini cezaevindekilerin beklentilerine cevap verecek şekilde düzenlenen bir yasa.

Terör, uyuşturucu, adam öldürme ve cinsel istismar suçları kapsamıyor. Bunların dışındakilerin hepsini kapsıyor.”

DİN İSTİSMARCILARI

DİN KARŞITI TAVIRLAR

BU OLAYDA DA

KENDİNİ GÖSTERİYOR

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, muhalefetin Umreden dönen vatandaşlarımız üzerinden koronavirüs tedbirlerine yaptığı eleştirilere  cevap verdi:

“Aslında Umreye süresinde yasak getirildi. Son tarihlerde yurt dışından gelen vatandaşımızın sayısı 370 bin. Bunun sadece 30 bini Umre’den gelenler. Batıdan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sayı daha fazla. Ben din düşmanı demek istemiyorum. Ama belli bir kesim, din istismarını, dine karşı tavrını burada da gösteriyor. Devletimiz gerekli önlemleri aldı. Umreden gelen vatandaşlarımızı da başka ülkelerden gelenleri de karantinaya aldı, gözlem altına aldı. Bu bir önlemdi. Tüm yurtlar onlara açıldı, denetim mekanizmasına alındı. Devletimiz yapılması gerekeni A’dan Z’ye yerine getirdi.”

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, son32isparta instagram canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu:

18 YILLIK SAĞLIK YATIRIMLARININ ÖNEMİ GÖRÜLDÜ

“Dünya artık değişik bir mecrada. Bizim nesil bunu şöyle değerlendirir. Büyüklerimiz bize yokluk yıllarını anlatırdı. Verem yıllarını anlatırdı. Bu dönemde böyle bir şey olmayacağı aklımıza gelirken insanoğlunun ne kadar aciz olduğu bir virüsün dünya devlerini ne hale getirdiğine şahidiz. Bunu en iyi şekilde yöneten, en iyi kontrol altında tutan ülkelerin başında geliyoruz. İngiltere, Fransa, Amerika, Almanya, Hollanda hazırlıksız yakalandılar. Vakalarımız artıyor, ölü sayımız artıyor ama sağlık sistemimiz dimdik ayakta duruyor. 18 yıl boyunca yapılan sağlık yatırımlarının ne türlü vakaların üzerinden geldiğini görüyoruz, yaşıyoruz. Dünyaya örnek bir sağlık sistemimiz var. Dünyanın birçok ülkesine sağlık yardımı gönderiyoruz. Türkiye burada çok güzel bir şekilde hem vatandaşına hizmet ediyor hem dünyaya örnek oluyor.

MASKE BİLE BULAMIYORLAR

En basiti Fransa maske bulamıyor, temin edemiyor. Biz vatandaşımızın evine maske gönderiyoruz. Vakaların yaşandığı ülkelerde maskeler çok büyük ihtiyaç. Bizde olabildiğince sağlık malzemesi var. Sağlık araç ve gereçlerimiz eksiksiz. Vatandaşlarımıza da dağıtılıyor. Bunun paralı olarak satılmasını dahi yasakladık.

YOĞUN BAKIM KAPASİTEMİZ YÜKSEK

Sayın Sağlık Bakanımızın bir açıklaması oldu. Yoğun bakım yatak problemimiz yok. Yapılan şehir hastanesi odaları yoğun bakıma dönüştürülebilecek durumda. Isparta olarak çok şanslıyız. Şehir hastanemiz mükemmel bir şekilde orada. Bütün odalarımızı yoğun bakım ünitesi olabilecek standartta. Diğer ülkelerle mukayese edince, sağlık sistemine yapılan yatırımın ne denli önemli olduğunu gördük. Keşke görmeseydik.

UMRECİLER ÜZERİNDEN DİN

YÖNELİK TAVIRLARINI GÖSTERİYORLAR

Aslında Umreye süresinde yasak getirildi. Son tarihlerde yurt dışından gelen vatandaşımızın sayısı 370 bin. Bunun sadece 30 bini Umre’den gelenler. Batıdan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sayı daha fazla. Ben din düşmanı demek istemiyorum. Ama belli bir kesim, din istismarını, dine karşı tavrını burada da gösteriyor. Devletimiz gerekli önlemleri aldı. Umreden gelen vatandaşlarımızı karantinaya aldı, gözlem altına aldı. Bu bir önlemdi. Tüm yurtlar açıldı, denetim mekanizmasına alındı. Devletimiz yapılması gerekeni A’dan Z’ye yetine getirdi.

‘GEÇ KALDI’ DEMEK AK PARTİ’Yİ

YIPRATMA HAREKETİDİR

‘Geç kaldıydı, şöyle olduydu’ demek, muhalefetin devşirme hareketidir. Ak Parti’yi yıpratma hareketidir. Aslında kendilerini yıpratıyorlar. Bu süreçte parti ayrımı yapmadan herkes elindeki katkıyı sunmalı. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti’yi nasıl yıpratabiliriz modundalar. Ama vatandaşlarımız nasıl sağlık hizmeti verildiğini farkında. Amerika’dan Türk bir profesör canlı yayında ülkemizi övdü, Koç Üniversitesi hemen işine son verdi. Türkiye’de vatandaşımız sağlık alanında olabildiğince imkana sahip. Biz ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışındayız. Sıhhatin ne anlama geldiğini biliyoruz ve politikalarımızı ona göre yapıyoruz.”

CAMİYE YARDIM TOPLAMAK

İÇİN BİLE VALİLİKLERDEN

İZİN ALMAK ZORUNDASINIZ

Milletvekili Özel, CHP’li belediyelerin yardım hesaplarına bloke konması konusunda ise şöyle konuştu:

“Bağış ile yardım karıştırmamak lazım. Bunu söyleyen muhalefet belediyeleri, karşılıksız bağışı kabul edebilir. Ama yardım yapabilmesi için izin alması gerekiyor. İzin almadan Türkiye’de hiç kimse yardım kampanyası başlatamaz. Bir camiye yardım toplanacağı zaman Valilikten izin alınıyor. Yardım için bağışta bulunulmasını istiyorsunuz, bunun bir yasası var. Belediyeye bir bağışta bulunmak istiyorsam. Elbette bağış alınabilir. Bu para kendi tasarrufunda kullanılabilir. Ama bağış ile yardım karıştırılıyor. Bir düzen ve sistem içerisinde gidilmek isteniyor. Bu düzen içerisinde yapılmış bur uygulama. Herkes izne tabi, bundan belediyeler istisna değildir.”

ŞİMDİ SOSYAL

BELEDİYECİLİK ZAMANI

Milletvekili Özel, Isparta’da başta AK Parti belediyeleri olmak üzere tüm belediyelere teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Bütün belediyelerin oy aldıkları vatandaşın bu dönemde yanında olması gerekir. Tam sosyal belediyeciliğin uygulanması, hayata geçmesi için en iyi süreç. Isparta Belediyemiz yoğun şekilde temizlik ve hijyen konularına eğildi. Hijyen ve dezenfekte çok gerekli. Ama bu dönemde gerekli olan şey, kaynaklarını yardımlarda kullanmalı. Mesela bizim Atabey Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşlara kahvaltı veriyor, yemek veriyor. Tüm belediyelerimiz benzer çalışmalar yapıyor. Sosyal belediyeciliğin ruhuna uygun çalışmalar yapıyorlar. Belediyeler arasında ayrım yapmak istemiyorum. Tüm belediyelerimizin bir şeyler yaptığını görüyorum. Ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum. 

Dünyada insan için önemli olan 2 şey var. Sağlık ve Özgürlük. Şu an önemini görüyoruz. Bir genç arkadaşımız diyor ki; kafeye gitmek büyük özgürlükmüş. Bunun kıymetini şimdi görüyoruz. Sağlıkta da önemi ortada. İnşallah bu beladan kısa sürede kurtuluruz. Kazanan Türkiye olacak. Türkiye inşallah lider ülke olacaktır.”

 

Bu haber 1414 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...