“Hazır giyim sektöründe MARKA olmak istiyorum”

25 Aralık 2020 14:29

KOSGEB’in girişimcilik destekleriyle ev hanımı birçok bayan işyeri sahibi oluyor, evinin geçimine katkı sağlıyor. Bayan terzisi Neşe Karademir de bu bayanlardan biri.

 Çocukluk ve gençlik yıllarında dikiş konusuna ilgili olduğunu anlatan Moda NK İşletmecisi Neşe Karademir, girişimcilik öyküsünü şöyle anlattı:

“Aradığım kıyafeti bulamıyordum. Halk Eğitim Merkezi’ne gittim, orada hocalardan bulabilirim diye düşündüm. Açılan kurslara katıldım. Kursu bitirdikten sonra kendi kıyafetlerimi dikmeye başladım. Sonra ailemin, arkadaşlarımın, akrabalarımın kıyafetlerini tasarladım ve diktim. Eşim memur olduğu için gittiğim her şehirde evden dikimlere devam ettim. Komşularımızın, arkadaşlarımızın kıyafetlerini dikiyordum. Daha sonra KOSGEB girişimcilik kursuna katıldım ve sertifikamı aldım. Bir işyeri açmak istiyordum. Ama terzi gibi değil. Hazır giyimde kendi markamla kıyafetler dikip, Türkiye’nin her yerine toptan olarak satmayı hedefledim. Devletin desteğiyle makine ve ekipmanlarımızı aldık. İşyerimizi burada açtık. Tasarımını kendimizin yaptığı kıyafetleri seri şekilde üretiyoruz. Tüm tasarımlarımızda kendi markamızı kullanıyoruz. Moda NK markası ile tanınmak istiyoruz. Isparta ve il dışındaki konfeksiyon mağazalarına ürünlerimizi satmayı amaçlıyoruz. Toptan seri üretimin yanı sıra bireysel, kişiye özel tasarım taleplerini de karşılıyoruz. İstenildiği gibi imalat yapıyoruz. Sadece bayan giyim alanında faaliyet gösteriyoruz. Model ve kumaşa göre bir elbiseyi 1-2 günde dikebiliyoruz.”

İLETİŞİM KANALLARI

Orduevi Merkez Gazinosu karşısı Moda NK

TEL: 0505 369 49 83

*HABER MERKEZİ

Bu haber 4304 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...