İpek ve Hatice Hoca, bölümleriyle ilgili kitap çıkardı

10 Mayıs 2021 15:32

Yalvaç Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden İpek Ünal ve Hatice Sarı Gök’ün, “Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar-Örnek Menü ve Reçeteler” adlı kitabı çıktı.

Yalvaç Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden İpek Ünal ve Hatice Sarı Gök’ün, “Temel Bilgilerle Yöresel Mutfaklar-Örnek Menü ve Reçeteler” adlı yeni kitabı çıktı.

Alanında ilkler arasında yer alan kitap 7 akademisyen 6 şefin bir araya gelerek “Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Ortak Akıl” vizyonuna uygun olarak hazırlandı. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinin yöresel mutfakları akademisyenler tarafından iller bazında detaylı bir şekilde araştırıldı. Alanında uzman şefler tarafından yöresel yemeklerin unutulmaması için örnek uygulamalar yapılmış, hazırlık ve sunum tabaklarının resimlerine de her bölüm sonunda karekodlar aracılığıyla yer verildi.

Ünal ve Gök, Aşçılık, Gastronomi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümlerinde eğitim alan öğrenciler, eğitim veren akademisyenler ve yöresel mutfak kültürüne ilgi duyanlar için kaynak bir eser ortaya çıkardıklarına inandıklarını belirttiler. Levent Doğan

*Haber Merkezi

Bu haber 1672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...