Belediye Engelli Vatandaşların sorununu çözdü

25 Haziran 2021 15:59

Merhum Gazeteci Soner Toros’un vefatından önce Kafeler Caddesi eski adliye binası karşısında bulunan kaldırıma engelli vatandaşların çıkmakta zorlandığı yönündeki şikayetini belediyeye iletmesinin ardından bölgedeki çalışmalar tamamlandı. Engelli vatandaşlar, rampanın yapılmasında emeği geçen Gazeteci Soner Toros’u rahmetle andıklarını belirterek, teşekkür ettiler.

Kafeler Caddesi esnafı ve engelli vatandaşlar, buruk bir sevinç yaşıyorlar.  Isparta’nın sorunlarına kayıtsız kalmayan ve kentteki sorunları yetkililere ileten Son 32 Kurucusu Merhum Gazeteci Soner Toros, vefat etmeden önce Kafeler Caddesi eski Adliye Binası karşısında bulunan kaldırıma ‘engelli vatandaşların çıkmakta zorlandığı’ şikayeti üzerine belediye yetkililerine ulaşmış ve sorunun çözülmesi için bir girişimde bulunmuştu.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibi şehir yoğunluğunun bulunduğu alanda engelli vatandaşların daha rahat bir şekilde kaldırıma geçmesi için çalışma kısa bir sürede tamamladı.

Kafeler Caddesinde bulunan esnaf ve vatandaşlar ise muhabirimizi arayarak Merhum Gazeteci Soner Toros’a teşekkür ettiler.

Yürüme Engelli Mehmet Selek, merhum Gazeteci Soner Toros ile yaptıkları sohbeti ve engelli rampası ile düşüncelerini aktardı. Engelli rampası sayesinde istediği gibi çıkabildiğini belirten Selek, “Çay ocağına yanaştığımızda rampa yoktu. Soner Bey burada çay içerken derdimi dinledi ve bu soruna kayıtsız kalmadı. Kaldırımdan çıkamadığımız için gelen arabalar bizi sıkıştırmasın diye yetkililere ulaşarak, rampa yaptırdı. Sırf biz rahat girelim, çıkalım diye. Allahtan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Onun gülen yüzü her zaman hatırlayacağız”  dedi.

Son olarak da engelli rampalarına araç park edenlere seslenen Selek, “Duyarsız kişiler rampa önüne park edip gidiyorlar” diyerek, park edenleri anlayışlı olmaya davet etti.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1265 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...