“CHP’nin Düşünmesi Gereken Bir Durum”

3 Eylül 2021 18:23

İYİ Parti’den ayrılıp partileri olan CHP’ye katılan 4 meclis üyesi ile ilgili değerlendirme yapan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Seçimlere ittifak halinde girildi. Söz konusu 4 isim CHP’nin bize verdiği isimlerdi. CHP’nin düşünmesi gereken bir durum” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, yaptığı değerlendirmede; “Tüm Isparta kamuoyunun da bildiği üzere biz Ankara’da partiler arası oluşturulan ‘Millet İttifakı’ çerçevesinde Isparta’da da İYİ Parti olarak 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP ile ittifak yaptık. Yani, yerel seçimlere ittifak halinde girildi. Dolayısıyla, dün bizden ayrılan arkadaşlar CHP İl Başkanlığının bize verdiği isimlerdi.

CHP’li arkadaşlar geçtiğimiz günlerde bizden bir talepte bulunarak, bizden iki arkadaşın da geçtiğimiz yıl istifa ederek bağımsız kaldıklarını da hatırlatarak grupta matematikler üstünlüğün kendilerine geçtiğini ve grubun ve grup sözcüsünün kendi partilerinden olması gerektiğini ifade ettiler.

Tabiki, CHP’nin bu düşüncelerine ve aldığı karara saygı duyuyoruz. Bugün partimizden ayrılan 4 meclis üyesi arkadaşımız da CHP’nin bize verdiği isimlerdi. Biz İYİ Parti olarak şu aşamada matematiksel bazı hesaplar yapmayı doğru ve uygun bulmuyoruz. Bizden ayrılmaları CHP’nin tasarrufunda olan bir durumdur. Kendi takdirleridir. Saygı duyuyoruz. Ama biz tasvip etmiyoruz” dedi.

Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti ittifak yapmış ve seçim sonucunda CHP’nin İYİ Parti’ye verdiği 4 isim Belediye Meclisi’ne girmişti.

Hasan Karaca, Burak Akşahin, Sevim Yıldıran ve Mustafa Dülgerbaki dün CHP İl Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla partilerine geri döndüklerini açıklamışlardı. 

Yapılan açıklamada ise ittifak ruhunun devam ettiğine vurgu yapılmıştı.

*Levent Doğan

Bu haber 1207 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...