“Isparta’lı sadece Üniversiteye dayalı bir ekonomi anlayışı olmaması gerektiğini gördü”

13 Eylül 2021 16:31

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, 3 yıl önce kurulan bir parti olduklarına dikkat çekerek, “Partimiz kurulduğu günden buyana iktidar hedefiyle gidiyor” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, 3 yıl önce kurulan bir parti olduklarını belirterek, yaptıkları çalışmaları anlattı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Büyükçam, “3 yıl içerisinde teşkilatlanmamızı Türkiye genelinde tamamladık. Isparta’da en hızlı şekilde tamamlamış partiyiz. Yarışlar, rekabetler tabii ki olacak. Bunun içerisinde şüphesiz üzülenler, kırılanlar bununla beraber sevinenler olacak. Bu parti içi rekabettir, bize hız verir. Bugünlere geldiğimiz İl Başkanlarından, İl Yöneticilerinden hepsinden Allah razı olsun. Partimiz haksızlıklar üzerine kuruldu. Hakka ve  adalete çok önem veririz. Farklı insanlar, farklı düşünceler araya giriyorlar. Hedefleri ne? Hepsi milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı. Bu idealle yola baş koyuyorlar. Normaldir bu süreçlerin yaşanması, zemine sağlam oturan bir parti” dedi.

“BEN AŞI OLDUM, HERKESİ DE AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

                Pandemi sürecinden tüm dünyanın etkilendiğine dikkat çeken İYİ Parti İl Başkanı Büyükçam, “Pandemi süreci tüm Dünya’yı sarstığı gibi tüm Türkiye’yi de sarstı. Fakat Türkiye ekonomisi bundan öncede ivme kaybetmekteydi, pandemi bu işin tuzu biberi oldu. Büyük devletlerin ekonomilerinde esnaflarına, işçilerine bu konuda mağdur olan kişilere sağladığı desteği ülkemizde de görmek isteriz. Bu yüzden dillendirdik, bunda da haklıydık. Gerçekten dükkânlarımız bir günde kapanma kararı aldı ve kapandı. Düşündüğünüzde işçiler bir günde işsiz kaldı. Hangi destekler verildi? Bunları konuşmamız lazım. Kredi kartı borçları soruldu mu? İşçilerimize dendi ki iş yerine gitmeyeceksiniz, kapandı. Bu sınavda hükümet başarısız oldu. Hükümetin ekonomiye güven veren bir yapısı yok. Bu dönemde bir sürü işçi borçlandı. Bunların nasıl ödeneceğine dâhil, hiçbir tedbir alınmadı. Bu şekilde milletimizi mağdur etmeye hakları yok. Ben aşı oldum, herkesi de aşı olmaya davet ediyorum. Fakat niçin insanların aşı olmadıklarını soru olarak sormamız lazım. Verilen istatistik rakamlarına halkın güveni kalmamış, söylediği sözlere halkın güveni kalmamış. Aşı olmaktan itina ediyorlar” diye konuştu.

PANDEMİ’DE ESNAF BİR HAYLİ ZORLANDI

                Pandemi sonrası esnafların bir hayli zorlandığına değinen Büyükçam, “Açık iş yerlerimiz vardı. Çarşılarımızda, pazarlarımızda iş yapmaya çalıştılar. Açık oldukları için kiralarını tam ödemeye hükümlü oldular. Bende para yoktu sizde para yoktu, buralardan alışveriş yapamadık. Parası olanda tedbir amaçlı tuttu, böylede mağdur olan bir esnaf grubumuz var. Esnafların iş yerinin kapatıldığına üzülmekte, kapatıldığını yanlış görmekte haksız mı? Hep esnafımızı konuşuyorum ama esnafımızın yanında çalışanlar da var. Onların sesi hiç çıkmadı. Öğrenci ile sektörü ayakta tutan birçok işletme oldu, bu eksiklikte görüldü. Isparta’nın sadece üniversiteye dayalı bir ekonomi anlayışının olmaması gerektiği de görüldü” dedi.

“İKTİDAR HEDEFİMİZ VAR, ALLAH NASİP EDERSE İKTİDAR OLACAĞIZ”

                13. Cumhurbaşkanın kendi partilerinden çıkacağı iddiasında bulunan Büyükçam, sözlerine şöyle devam etti:

 “Millet ittifakının adayının gerçekten başkanlık olacağına inançları var. Bu konu gerçekten çok dikkat çekiyor. Millet ittifakı genel başkanlarımızın da ilkeler üzerine kurulmuş bir ittifaktır. AKP ve MHP içe içe geçmiş kardeş gibidir ama bizim ittifak anlayışımız ilkeler üzerine kurulmuştur. Millet ittifakının çatırdaması gibi bir durum pek de mümkün değildir. Bizim kuruluş amacımız en başta güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinedir. Genel Başkanımız da söyledi: Adayın kim olduğu önemli değil, 13. Başkan Cumhurbaşkanı bizden olacak. Başkanımızın kim olduğu değil de, yapacağı şeyler önemli. Cumhurbaşkanlığı seçimini alıp da parlamenter sisteme dönüş aşamasında, iktidar patisinin içerisinde ki partilerin beklentisi olabilir. Cihan Paçacı, Kemal Kılıçdaroğlu da bir açıklama yapmıştır. Görüşleri kendini bağlar. Allah nasip ederse 13. Cumhurbaşkanı bizden çıkacak. Ortak noktada birleştiğimiz ilkeleri başarıyla tamamlamak için olacaktır. Partimiz kurulduğu günden buyana iktidar hedefiyle gidiyor. Meral Akşener seçimler bittiği gün itibariyle halkın yanında, sokaklarda. Esnafın derdini dinliyor, çiftçinin derdini dinliyor ve bunları da tek tek not alıyor. Gerekli komisyonlarda görüşmeler yapılıp, dinledikten sonra her hafta Meclis Kürsüsünde çözüm önerileri ile anlatıyor. Biz sadece eleştirilerimizi yapıp kenara çekilmiyoruz. Eleştirilerimizin arkasında çözüm önerilerimizde sunuyor. İktidar hedefimiz var, Allah nasip ederse iktidar olacağız. İttifakımız, iktidar olacak. Birçok anket var ama bunların ortak olduğu görüş var. Bizlik kısmını söyleyeyim. Millet ittifakı yükselişte, Cumhur ittifakı düşüşte. İYİ Parti olarak da baktığımızda yüzde 15 bandını geçtik.”

                Milletvekili Aylin Cesur’un Isparta’nın sorunlarını Mecliste sık sık dile getirmesini de anlatan İYİ Parti İl Başkanı Büyükçam, “Sayın Vekilimizi bu konuda takdir ettiğimi söylemem gerekiyor. TBMM’nin kürsüsünde Eğirdir’i birçok kez dile getiren, belki de Isparta’nın tek Vekili. Eğirdir Gölü’nü yönetenler yani Devlet ile kullananlar arasında ki uzlaşı sağlanamayışı maalesef Eğirdir Gölü’nü gerçekten ciddi manada tahrip ediyor. Eğirdir Gölü’nün çevresi 153 km. Dip temizliği yapılan alan 1 ile 2 km arasında küçük bir bölüm. Yapılması gereken ilk başta 35 km’lik Gelendost hattından, suyun çekilmesinden kaynaklanan ağır metallerin olduğu 35 km’lik yer. Tüm tarım bölgesi damla sulamaya geçilmesi lazım. Verim artacak, işçilik artıyor, damla sulamanın ürüne de faydası var. Kovada Gölüne şuanda su salınmıyor. Kış aylarında dolmasıyla beraber Kovada Gölüne ihtiyaçtan fazla su salınımı var. Bu sözleşme yapıldı diye göz göre göre Eğirdir Gölü’nden enerji santrallerine su salınımı zarar verdiği bilinerek, bu işin uzmanları tarafından dillendirilerek hala ısrarcı olmak, bugün gelinen durumu gelir. Manşetlerde yazar. Eğirdir Gölü olmazsa Isparta yok dersek yanlış olmaz. Yılanlı ’da suyun toplanması ve Eğirdir Gölüne transfer edilmesini dile getiriyoruz. En önemlisi bugün göllerimizin kurumasının altında yatan şeyde, Ülkemizin Su Kanunun olmaması. Biz bir adım daha ileri gidiyoruz Su Bakanlığı olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü ülkemizde ciddi manada su sıkıntısı yaşanacak. Suyu 34 kurum, 79 ayrı mevzu hatla yönetiyor. Sizce bu su yönetilebilir mi? Bizde bu konunun daha kurumsal olarak ve gerçekçi olarak bunu söylüyoruz. Su yasasının biran önce çıkarılması gerektiğini ve hatta Su Bakanlığının kurulması gerektiğini söylüyorum. Burdur Gölü kurudu, Salda Gölüne yapılanlar ortada, Beyşehir Gölü ortada, Eğirdir Gölü’nün kritik seviyeye geldiği söyleniyor. Artık çok geç cümlesini duymak istemiyoruz. Sosyal medyada su uzmanlığı yapan olmaz. Bizim İlçe Başkanımız Süleyman Bey 8 ay önce bu konunun Yalvaç’ta sıkıntı olacağını, alt yapıların kötü olduğunu kanalizasyona akıtıldığını Belediye Başkanına hatırlatıyor. Bu yüzden alt yapı değiştirilmeli. Eğer sık dile getirerek çözüm ise şayet biz Milletvekilimizden rica edelim.

AK Parti iktidara geldiği günden buyana duble yollar Isparta’ya verilen vaatlerin başında geliyor. Dereboğazı yolunda hepimizin tanıdığı, hepimizin ailesinden hemen hemen bir ferdin canını aldı. Bu yüzden bu yolun duble yol olması, hızlandırılması için de herkes istekte bulundu. 2011 yılında yine Sayın Vekil Mehmet Uğur Gökgöz’ün Dereboğazı 2012 yılında bütçesine aldıracağız beyanı vardı. En son açıklamasında da hukuk bize karşı. Hukuka saygım çok fazla ama bunun ben geçiştirme olduğuna inanıyorum. Hukuktan kaynaklı yapılmadığı iddia ediliyorsa, farklı bir çözüm bulunulabilir.

Isparta tarım şehri diyoruz, öğrenci şehri diyoruz, Eğirdir Gölüne bağlı diyoruz. Duble yollar yapıldı mı? Yok. Trenimiz kaldırıldı, trene sefer konuldu hep beraber gittik alkışladık. Biz bunlardan hep mahrum kaldık. Isparta gerektiği değeri almamıştır.

Vatandaşlarımızın konuya daha vakıf olduğuna inandığım için büyük şehirlerde ki Belediye TOKİ’den faydalanamayan bir Yalvaç ve Şarkikaraağaç var. Üniversitemiz ikiye bölündü. Normalde 2 tane Üniversite olduğunda, kayıtlar 2017’de tek Üniversite varken 14 bin 329 kişi yaptırıldı. İki Üniversitemizden kayıt sayımız 11 bin 591. Artması beklenirken azalma yaşanıyor. Şehrin markalaşması gerekiyor. Burada Isparta tercih edilmesi lazım.

Bahsettiğimiz sıkıntıları çözecek kadrolarımız var. Biz buna inanıyoruz, düzeltiriz. Umudunu kimse kaybetmesin, herkese umutsuzluk aşılanmaya çalışılıyor. Onlar yapamadı, bunlar mı yapacak diye düşünceler içerisine giriliyor. Evet yapacak. Bunun için liyakat sahibi insanlarla çalışmak isteyen, çalışacak İYİ Parti var. Umudunuzu kaybetmeyin diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

*Levent Doğan

Bu haber 1200 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...