"Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör: Bir Kulvar da Bana Ayır Projesi"nin Kapanış Toplantısı Yapıldı

21 Eylül 2021 17:17

Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Engelimi Değil, Yeteneğimi Gör: Bir Kulvar da Bana Ayır” isimli Erasmus+ Stratejik Ortaklık projesinin kapanış toplantısı, Baia-Mare Romanya’da yapıldı.

8-10 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleşen projeye; Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSIM) ile Romanya’dan Asociatia Esperando katılım sağladı. Pandemi sebebiyle toplantıya yüz yüze katılım sağlayamayan diğer ortaklar Right Challenge, University of Humanities and Economics in Lodz (AHE) ve Murcia San Antonio Katolik Üniversitesi (UCAM) eş zamanlı olarak Microsoft Teams üzerinden katıldı.

Kapanış toplantısı, Proje Koordinatörü Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aygen Oksay’ın proje süresince yapılan etkinlikleri anlatan sunumuyla başladı. Doç. Dr. Oksay, SDÜ ve GSIM’in ortaklaşa yaptığı eğitimlere, konferanslara ve Osman Çullu Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerine değindi. Daha sonra diğer ortaklar sırayla söz alarak kendi ülkelerinde yaptığı proje faaliyetlerini anlattı.

Toplantı sırasında ayrıca Mara Media isimli Romen kanalı Proje koordinatörü ve ev sahibi Asociatia Esperando’nun koordinatörü Andrada Cracıun ile projenin çıktılarına dair röportaj yaptı. Toplantı sonunda Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Bulgan tarafından tüm katılımcılara katılım sertifikaları dağıtıldı.

Proje ekibi toplantının ikinci gününde havuza giderek Romen yüzücülerin antrenmanını yerinde inceledi. GSIM’in yüzme antrenörleri İbrahim Kaç ve Şefika Bakırhan Kaç, Romen yüzücülerin kalifikasyon ölçümlerini değerlendirerek onların engel gruplarına göre performans gelişimine yönelik eğitimler verdi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1230 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...