“İKTİDAR, FİSKO BİRLİK GİBİ GÜLBİRLİK´E DESTEK VERMELİ”

14 Ekim 2021 16:18

Gülbirlik, 2021 yılı gül çiçeği taban fiyatını 7 lira 80 kuruş olarak açıkladı. Açıklanan gül çiçeği fiyatına İyi Parti tepki gösterdi. Üreticilerin bu fiyatlarla önümüzdeki yıl gül çiçeği yetiştiremeyeceğini söyleyen İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, hükümetin Fiskobirlik gibi Gülbirliğe destek vermesi gerektiğini ifade etti.
İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Bugünkü taban fiyatları ile gülcü mağdurdur. Gülcü kardeşlerimiz seneye bu işi yapmayacaklardır.
Kişinin 2 tonluk ürünü varsa 300 kilosunu alıyor.
Geriye kalan 1700 kilosunu özel sektöre veriyor.
Bakın en büyük sıkıntılardan bir tanesi bu, herkes oraya satamıyor. Gül Birlik bu konuda yetersiz kalıyor. 2. Sıkıntımızda zaten 2018'de taban fiyatı 9,20
açıklanan gülün, bugün 2021'de baktığınızda taban
fiyatı 7,80 olarak açıklanıyor. Programlarımızda defalarca söyledik en ucuz gübreye gelen zam yüzde 400, 2 yıl içerisinde. Böyle bir ortamda 2018'de 9,20 olan taban fiyatını, bugün siz 7,80 açıkladığınızda bu gülcü mağdurluğunu haykırıyor. Sesini her yerden duyurmaya çalışıyor. Telefonlarımız susmadı.
Başkanım biz Isparta'da gülü bitirmeye çalışıyorlar,
bu konuyu dile getirin diye. Bizde onların s
esi olarak bir kez daha iktidara sesleniyoruz:
Lütfen, Gül Birliğe destek verin.
Altını çiziyorum,
' Fisko Birlik gibi
Gül Birliğe 'de
destek verin.' Isparta'da gülcülüğü öldürmeyin.
Bugünkü taban fiyatlarıyla gülcü mağdurdur.
Gülcü kardeşlerimiz seneye bu işi yapmayacaklardır. Biliyorsunuz işçilik fiyatları da kilo bazında ciddi artışlar göstermeye başlamıştır. Rakamlarını ben açıklamayayım. Rica ediyorum Isparta'yla bütünleşen gülü,
yok ettirmeyiniz” dedi.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1220 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...