“ Vatandaş kara kara düşünüyor”

5 Ocak 2022 16:26


1 Ocak tarihine zamların atıldığını dile getiren CHP İl Başkanı Halıcı, yaptığı açıklamada:
“Ekonomide yeni bir program uygulamaya koyduk. Vatandaşımızı rahatlatıyoruz diyenlerin işte yeni yılda verdikleri müjdeyi hep beraber gördük. Maalesef yeniden ağzımızın tadı kaçtı. Neden kaçtı? Hoyratça harcadıkları, devletin kasasından harcadıkları paraları yine vatandaşın sırtına yüklediler. Tebrik ediyorum kendilerini. Son 30 senede acaba Türkiye'de böyle bir zam var mı? Elektriğe gelen zam yüzde 52 ile yüzde 27 arasında. Benzin 61 kuruş zam gelmiş, motorin 1 TL 25 kuruş, LPG 78 kuruş, doğal gaza yüzde 25. Biz bas bas bağırıyoruz, kara kış fonunu devreye sokuyor Sayın Genel Başkanımız. Büyükşehir Belediyelerimizin desteği ile dar gelirli ailelere hem fatura desteği hem yakacak desteği hem gıda desteği yaparken, hükümetin yine vatandaşı unuttuğunu hep beraber görüyoruz.

Siz vatandaşa böyle zam yapacaksınız ondan sonra marketçiye, toptancıya, çiftçiye, fırıncıya diyeceksiniz ki: indirim yap. Bu maliyetlerle önümüzdeki günlerde Şubat ve Mart ayının çok daha sıkıntılı geçeceğini görüyoruz. 30 Kasım 2021'de dolar kuru 13 TL 30 kuruş, benzin 9 TL 74 kuruş. 1 Ocak 2022 dolar kuru yine 13 TL 30 kuruş, benzin ne kadar? 13 TL 07. Bu olacak iş mi? Dolar kurunu düşürdük diyorsunuz fiyatlara neden yansımıyor? Vatandaş kara kara düşünüyor, önümüzdeki ay ben elektrik faturamı, doğal gaz faturamı nasıl yakacam diye; tebrik ederim sizi. Vatandaş artık evinde doğal gazda kullanamayacak. Böyle giderse akşamları da mum yakmaya başlarlar. Elektrik zammı gelmeden, daha bu elektrik zamları son yapılanlar yansımadan. Haziran 2021'de 42 TL 20 kuruş, Ocak 2022'de vatandaş ne ödemiş? 85 TL, 85 kuruş. Daha bu yansımadı.

Kıymetli hemşerilerimize de buradan söyleyelim, neden siz 31 Aralık günü bu zamları yansıtamadınız da, 1 Ocak'a kadar gece yarısına kaydırdınız. Biz biliyoruz da bir de siz söyleyin. Enflasyon oranları düşük çıksın diye, bu yılın enflasyon oranlarına yansımasın diye 1 Ocak 2022 tarihine atıldı.
2022 yılında biz bu yüzleri güldüreceğiz inşallah, hiç umudunuzu kaybetmeyin. Zor bir süreçten geçiyoruz, dayanışmayla atlatacağız bunu arkasından da hep beraber güzel günler göreceğiz.”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1150 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...