“ Bu zamlarla geçinebilmek mümkün değil..”

5 Ocak 2022 16:28

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamları üzerinden iktidarı sert sözlerle eleştiren İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam:
“Türkiye gerçekten uçurumun ağzında. Elektriğe yüzde 100 zam geldi. Isparta'da genel itibariyle baktığımızda, evlerin 150 TL ile 200 TL arasında vatandaşların elektrik kullanımı var. Biz bunun ortalamasını alalım.
Aralık ayında 190 TL gelen bir elektriğin 2022 Ocak ayında ne geleceğini söyleyelim: 420 TL gelecek.
500-600 TL'ik bir doğal gaz faturası var, yüzde 25'te buna zam yapıldı, 625 TL gelecek.

625 TL + 420 TL dediğinizde 1085 TL yapacak. Sizin yaptığınız zam 1,5'tan 2,5'a çıkardık dediğiniz emeklinin zammının tamamı enerji masrafı olarak ellerinden alınacak. Ellerine 1500 TL kalacak. Yüzde 43 gıda enflasyonu var. Emeklimiz ne yiyecek? Memurumuza yapılan zam yüzde 30, enflasyon oranı açıklanmış yüzde 36.
Şöyle topladığımızda ekonomistim diyen Cumhurbaşkanımızın işte Türkiye'ye 20 yılda getirdiği ekonomi ortadadır. Siz buna sadece “üzgünüm halkımız beni affetsin” diyerek işin içerisinden çıkamazsınız.

20 yıllık süreçte siz bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Ben ekonomistim, faiz sebep enflasyon sonuç diyorsunuz. Peki, enflasyon sebep sonuçları neler bunları paylaşalım birlikte. Enflasyona sebep olduğunda insanların gelir yüzünden, geçimlerin sıkıntısı yüzünden şiddet oranların tutun gasp, cinayet, intihar bunların hepsi de enflasyon sebep- sonuç. Ben üzgünüm milletimiz beni affetsin, milletin neyi affetsin? 20 yıl sonra milletimiz sizin getirdiğiniz bu noktada neyi affetsin? Sayın iktidar mensupları elinizi vicdanınıza koyun, bu halk ekmeğe muhtaç. Kendiniz görüyorsunuz ekmek sıralarını, Isparta'da yok ama halk ekmeği vatandaşımızın büyük şehirlerde gördüğünüz sıraları, görüyorsunuz. 13 yaşındaki çocuk şuan da bu ülkede ekonomiyi düşünür şekilde.

Ülkeye 20 yılda öğrettiğiniz tek bir şey var, şükür. Yeni bir felsefe, kader. Enflasyonu, zammı Allah yapmıyor, enflasyon ve zammı ekonomistim diye kimseyi dinlemeden yöneten, tek başına bir adam yapıyor. Bunun ağır sonuçlarını da vatandaşın sırtına yüklediniz. Gerçekten derin acılar içerisindeyiz. Bir gün sonraya bu halk ümitle uyanamıyor. Endişeleri git gide artıyor, toplum olarak huzursuzluk hat safhaya geldi. 20 yılın özeti bugün gördüğünüz gibi maalesef ülkemize bu kötülüğü büyük düşmanlarımız bizlere yapmadı.

Yapılan memur, emekli maaşlarındaki artış sevindirici falan değildir. Ülkemizde yapılan zamlar bu maaş zamlarındaki artışların çok daha fazlasıdır. Geçinebilmek mümkün değildir. Bunun maalesef ülkemizde çok ağır sonuçları olacaktır. Aileler huzursuz, çocuklar geleceğine karanlık bakmaktadır. Tek çözüm vardır, bu da seçimdir.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1176 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...