“Kirli siyaset ve şov amaçlı yapılan açıklamalar görüyoruz”

7 Şubat 2022 17:13

Üzüldüğü şeyler olduğunu da vurgulayan Bilgiç; "Perşembe günü nöbetçiydim. Meclis'te çalışmalarımızı bitirdikten sonra cuma günü sabah erkenden Isparta'ya geldik. O günden beri ilgili bütün arkadaşlarımızla, valimizle, sonrasında İçişleri Bakan Yardımcı'mız burada, Enerji Bakanı'mız burada, AFAD Başkanı burada; bütün bu çalışmaları birlikte sürdürüyoruz. 24 saat buradayız, üzülüyorum. Başka siyasi partilerden arkadaşlar, dün gece yarısı Isparta'ya gelmişler. Sanki günlerdir Isparta'daymış gibi, vatandaşla veya bu işle meşgullermiş gibi, tamamen kirli siyaset ve şov amaçlı yapılan açıklamaları görüyoruz. Böyle durumlarda hep birlikte kenetlenmek ve mücadeleyi yapmak; işin ucundan tutmak gerekirken, yapılan bu kirli siyaseti de buradan kınadığımı belirtmek istiyorum.

'Bir gazetecinin CHP ve İYİ Parti yöneticilerinin Isparta'nın afet bölgesi kapsamına alınmasına yönelik açıklamalarını sorması üzerine Bilgiç, şunları kaydetti:
Isparta'yı afet bölgesine almak değerlendirmesi başka bir şey, sizin bütün devletin imkanlarıyla burada olmanız başka bir şey. AFAD Başkanı da burada, Deregümü'ne gittik. Yaklaşık 500 dönüm kadar serada problem var. Vatandaşlarımızın bu noktadaki bütün mağduriyetleri giderilecek. O istek ayrıdır. Günlerdir burada sahada işin ucundan tutup da bu işe katkı sağlıyormuş gibi bir görüntü verip, bütün bu mücadeleyi sürdüren kurumların, vatandaşları oradaki hizmet eden çalışan personelin mücadelesi yok sayan anlayışı kabul etmiyoruz. Davetle bu iş olmaz. Eğer davet bekliyorlarsa, kendilerini misafir hissediyorlarsa şundandır; CHP'nin milletvekili yok ama İYİ Parti'nin milletvekili var Isparta'nın. Açıklama yapmak yerine gelip, burada çalışmalara katılabilirdi. Böyle şeylerde davet beklemenin anlamı yok. Burada bir düğün de yok. Burada afet yaşanıyor ve topyekun bir mücadele var. Bu mücadeleye destek olmak lazımken 'Bizi çağırmadılar davet etmediler' demenin bir anlamı yok.

Bilgiç, sözlerini şöyle tamamladı:
Isparta'ya elektrik ile ilgili 13 ilden destek geldi. Destek için Isparta'ya gelen personel sayısı 513. Bununla birlikte Belediye Başkanı'mızın da komşu belediyelerden talepleriyle gelmiş olan kar kürüme ve tuzlama araçları var. Gelen araç sayısı da 9'dur. Bunlara ilave olarak Kastamonu'dan 2 bin
KW'lık bir jeneratör,
1000 KW'lık bir
jeneratör, Isparta
merkezden temin edilen bir jeneratör geldi.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1094 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...