“Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir şey yok”

29 Eylül 2022 15:27

Her yıl 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor. Hafta dolayısıyla Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i makamında ziyaret etti.
İtfaiye Müdür Vekili Halil Gülderen, Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve itfaiye teşkilatı hakkında Başkan Başdeğirmen'e bilgi verdi.
Müdürlük olarak 81 personelle görev yaptıklarını, 14 araç bulunduğunu, 2022 Ocak ayından günümüze 1656 vakaya müdahale edildiğini, 1219'unun sokak hayvanlarının kurtarılması olduğunu dile getiren Gülderen, “İtfaiye Müdürlüğü olarak yeni yerimize geçtik, bu konuda sizlere çok teşekkür ediyoruz. Modern bir binamız ve eğitim alanımız var. İtfaiye Müdürlüğümüze yakışan bir yer oldu” dedi.
Türk İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 308'inci yıldönümü ve İtfaiyeciler Haftasını kutlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de belediyenin en büyük sorumluluk gerektiren birimlerinden birisinin itfaiye olduğunu söyledi. Başdeğirmen, “Aldığımız bir ihbarı en kısa zamanda sonuçlandırabilirsek, bizim için en büyük başarı budur. Sizler insan odaklı, canlı odaklı bir ekibin içerisindesiniz. Yapmış olduğunuz görevin ne kadar önemli ve kutsal olduğunun bilincindeyiz. Bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. İtfaiye Müdürlüğü eski binasının fiziki olarak çok uygun olmadığından hareketle, aldıkları ilk kararlardan birisinin itfaiye müdürlüğüne yeni bir bina kazandırılması yönünde olduğunu aktaran Başkan Başdeğirmen, İtfaiyeye 1000 metrekare kapalı alan ile 15 adet itfaiye aracının kullanımına müsait 800 metrekarelik kapalı garaj başta olmak üzere toplam 2000 metrekarelik alanı inşa ettiklerini yine itfaiye erlerinin eğitimleri ve sporlarını yapabilmeleri için 1000 metrekarelik eğitim sahası oluşturduklarını belirtti. Başdeğirmen, “Çalıştığınız alanlar temiz ve modern olmalı. Bu anlamda 2 bin metrekarelik kapalı alanı yaparak sizlere teslim ettik. Benim personelimin, itfaiyemin en güzel yerde bulunması gerekiyor. Yine göreve geldiğimizde Işıkkent Mahallesine grup amirliği kurarak 4 ayrı noktaya çıkardık. Böylece olayın meydana geldiği noktalara çok daha kısa sürede ve anında yetişebiliyorsunuz. Önemli olan olaya ilk olarak en yakın gurup amirliğindeki aracın müdahale edebilmesidir. Ardından diğer noktalarımızdan takviyelerimiz yetişiyor.”
Göreve geldiklerinden buyana itfaiye müdürlüğüne çok sayıda altyapı
oluşturduklarını da belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, su altı arama kurtarma timi kurduklarını, tam teçhizatlı öncü araç bulunduğunu hatırlattı.
Başdeğirmen, “Şehrimizde
15 kata kadar binalar olmasına rağmen 7.kata kadar müdahale edebilecek merdivenli aracımız vardı. 43 metre merdiven uzunluğuna sahip bir itfaiye aracı ihtiyacımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik ve bu isteğimiz en kısa zamanda yerine getirildi. 15 kata kadar müdahale edebilen itfaiye aracımız geldi.
ITSO Başkanlığım dönemimde TOBB ile yaptığımız çalışmalarla şehrimize endüstri meslek lisesi kurduk. Ülkemizin çok nadir illerinde olan itfaiye bölümünü açtık. Oradan mezun olan genç kardeşlerimizde yetişerek, ülkemizin çeşitli bölgelerine itfaiye eri olarak gönderiyoruz. Şu anda itfaiyemizde 15 stajyer öğrencimiz var. Hem insanlarımıza hem de sokak hayvanlarına, sürüngenlere yardımcı oluyorsunuz. Bir sokak hayvanının hayatını kurtarmak kadar güzel bir şey var mı? Her türlü afetlere müdahalede itfaiye var. Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Yüce Rabbim sizleri kötülüklerden korusun, kazasız, zararsız, ziyansız, hizmet etmeyi nasip etsin”
görüşlerinde bulundu.
Ziyaretin ardından Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri şehir konvoyu düzenleyerek, İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla farkındalık çalışmasına imza attı.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1046 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...