3-9 EKİM AMATÖR SPOR HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

4 Ekim 2022 16:40


Her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli aktivitelerin oluşturulması, sporun tabana yayılması ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen "Amatör Spor Haftası" kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı.
Tren Garı önünden başlayan kortej yürüyüşü 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda sona erdi.
Kortej yürüyüşünün ardından Amatör Spor Haftası kutlamaları 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda devam etti.
İdareci, antrenör ve sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen açılış programında çeşitli spor dallarının tanıtımı yapıldı.
"3 - 9 Ekim Amatör Spor Haftası" kutlamaları hafta boyunca çeşitlik etkinlik ve müsabakalar ile devam edecek.
"3-9 EKİM AMATÖR SPOR HAFTASI"NIN AMACI

Amatör Spor Haftasının amacı, halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocukların, bağlı oldukları kulüplerin ve sporcularının halka tanıtılması, ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması. Ayrıca çocukların ve gençleri sporu sevdirmek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmak.
Bu amaç doğrultusunda Isparta'da Amatör Spor Haftası 3-9 Ekim 2022 tarihleri arasında çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlanıyor.
TÜM ISPARTA HALKI DAVETLİ
Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, amatör spor Haftasının sporu farkındalığını ortaya koyacağını ve sporu teşvik edici özelliği olduğunu belirterek, etkinlik ve kutlamalara tüm Isparta halkı davet etti.
İLÇELERDE DE KUTLANIYOR
Amatör Spor Haftası il merkezinin yanı sıra Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri koordinesinde çeşitli etkinlik ve sporlarla kutlanıyor.
“Amatörler Türk Sporunun kalbidir”

"3 - 9 Ekim Amatör Spor Haftası" kutlamaları hafta boyunca çeşitlik etkinlik ve müsabakalar ile devam edecek. 3-9 Ekim Amatör Spor Haftası Badminton Turnuvası Işıkkent Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 1025 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...