“ Kadınlarımızın ürettiği her projeyi destekleyeceğiz”

20 Ekim 2022 15:57

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve eşi Ayşe Çelik, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Eğirdirli kadın çiftçilerle bahçede bir araya geldi.
Kaymakam Adem Çelik, ilçemiz Balkırı Köyünde ikamet eden ve yaklaşık olarak 3 yıldır çeşitli meyveleri (Elma, Erik, Kayısı, Vişne, Kiraz, Cennet Elması vd.) doğal olarak kurutup, halkımızın tüketimine sunan genç girişimci kardeşimiz Hilal Çevik'i ve elma bahçesinde hasat yapan diğer kadın çiftçileri ziyaret etti.
Kadınların sadece tarlalarda veya arazide değil hayatın her alanında yer aldığını söyleyen Kaymakam Çelik, “Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında emeği ve alın teriyle bereketli Anadolu topraklarını, ülkemizin en büyük servetine dönüştüren emekçi kadınlarımızla buluştuk.
Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada emeği ve alın teri olan, tarımsal üretimde de önemli bir konuma sahip çiftçi kadınlarımızın ürettiği katma değeri ekonomimize yansıtacak her projeyi destekleyeceğiz.” dedi.
Elma hasadı yapan çiftçilerimize yardım eden Kaymakam Çelik, onlarla birlikte öğle yemeği yiyerek,
“Alın teriyle ekmeğini topraktan çıkaran ülke ekonomisinde benimde katkım var diyen tüm kadınların Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun” dedi.
Öğle yemeğinin ardından
Eğirdirli genç girişimci kadın çiftçi
Hilal Çevik'e Kaymakam Adem Çelik tarafından plaket verildi.
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 1075 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...