“ Bir Kadın Bakanlığı kurup Kadınlarımızın sorunlarına odaklanacağız”

18 Kasım 2022 16:31

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde İl ve ilçe Kadın Kolları mensuplarıyla biraraya gelen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın katılımıyla düzenlenen buluşma İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Siyasal iklimin toplumda en çok kadınları olumsuz etkilediğini belirten CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, " Sayın Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka'nın katılımıyla İl Kadın Kollarımızın düzenlediği organizasyonda sizlerle bir aradayız. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz. Maalesef içinden geçtiğimiz Siyasal İklim toplumun her kesimine büyük sıkıntılar verdiği gibi en çok da kadınlarımızı büyük sıkıntılarla baş başa bıraktı. Peki neden bu noktaya geldik. Neden kadınlarımızı koruyamayacak bir durumdayız. Biraz önce de bahsettiğim gibi maalesef bu içinde bulunduğumuz siyasi anlayıştan ve siyasi yaklaşımdan kaynaklı bir durum. Ne yapmak istediklerinin farkındayım çünkü hepsine söyleyeceğimiz tek bir kelime var. Yazıklar olsun. Umutların hem Isparta'da hem de Türkiye'de dalga dalga büyüdüğünü görüyoruz ve bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz. Hiç şüphe yok, inanıyoruz, hep beraber başaracağız. " dedi.
'Aile Destekleri Sigortası' projesinin detaylarını Ispartalı Kadınlara anlatan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, " Aile Destekleri Sigortası aslında Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 9 sigorta türünden biri. Bugün bir kısmı uygulanıyor, onların sekizi uygulanıyor. Ferdi Kaza Sigortasından tutun İşsizlik Sigortasına kadar fakat Aile Destekleri Sigortası AKP tarafından uygulanmadı. Neden? Çünkü onlar yoksulluğu bitirmek değil, yönetmek istiyorlar. Şiddet öyle arttı ki bugün Türkiye'de her 3 kadından birisi şiddet türlerinden en az birine maruz kalıyor. Fiziksel, cinsel, psikolojik, dijital ya da ekonomik şiddet de birer şiddet türü. Her geçen gün kadınların hakları gasp edilmeye çalışılıyor. Bizler ki Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü iradesiyle dünya üzerindeki birçok kadından, çok daha erken bir takım haklara sahip olan kadınlarız. Ne yazık ki bu dönemde her geçen gün haklarımıza göz koymuş olan bir iktidarla da mücadele etmek zorundayız. Ben birkaç cümleyle iktidara geldiğimizde kadınlar için ne yapacağımızı da söylemek istiyorum. Birincisi bir Kadın Bakanlığı kurup, kadın sorunlarına odaklanacağız. Çünkü AKP'nin bakış açısı kadını aile içerisinde eğiten bir anlayış, birey olarak görmüyor. O yüzden de kadını güçlendirmeye odaklanmıyor. Biz bizzat kadını odağına alan ve mutlu bireylerden oluşan bunda ailelerin olduğu bir toplum düzenini kuracağız. İkincisi kadının hayatın her alanında güçlenmesini istiyoruz. Bunun içerisinde eğitim de var. Çiftçilik ile uğraşan kadınları sigortalayacağız, engelliye bakan kadınları sigortalayacağız. Kamuda kadın yönetici istihdamını 2 yıl içerisinde ikiye katlayacağız. Özel sektörde kadın istihdam eden iş yerlerine teşvikler uygulayacağız. % 35'ten % 50'ye kadar artan oranlarda kadın istihdam eden iş yerleri o teşviklerden faydalanabilecek. " diye konuştu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 1041 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...