“Okulda çok yaramazdım, ele avuca sığmazdım, disiplinli bir öğretmenimizdi”

25 Kasım 2022 16:34

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen'le birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğrenim gördüğü Fevzipaşa İlkokulundan öğretmeni Sunay Seyhan ve eşi emekli İlköğretim Müfettişi Mehmet Emin Seyhan'ı evinde ziyaret ederek, Öğretmenler Gününü kutladı. Ziyarette emekli öğretmen Ayhan Oğuzlar da yer aldı. Başkan Başdeğirmen ziyarette öğretmeni Sunay Seyhan'la okul günlerini yad etti, kahvesini içip, hayır duasını aldı.
1969 yılında Yayla Mahallesinde ikamet ettiğini ve Fevzipaşa İlkokulunda eğitim öğretime başladığını ve İlkokul eğitimini Fevzipaşa İlkokulunda tamamladığını ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar öğretmenim, bugüne kadar hiç unutmadığım, ilk eğitimimizi aldığımız, güzel bilgiler öğrendiğimiz öğretmenimiz Sunay Seyhan'dı. Sunay Seyhan öğretmenim 5 yıl boyunca bize katlandı. Bu sürede bize çok güzel şeyler öğretti ve bugünlere gelmemize vesile oldu” dedi.
Eğitimin ilkokul döneminin herkes için çok önemli olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Eğitimin ilklerini orada öğreniyoruz. Birçok bildiğimizi Sunay öğretmenimden öğrendik. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Okulda çok yaramazdık, ele avuca sığmazdık. Sayın öğretmenim bizleri çok idare etti. Çok güzel öğretmenlik yaptı. Allah sizlere hayırlı uzun ömürler versin” şeklinde konuştu.
Öğretmenliğin çok önemli ve kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Öğretmenlerimizin bizdeki değeri çok farklı. Aradan geçen 50 yıl sonra konuşabilmek çok önemli. Öğretmenimizi 51 yıldır unutmadık. Çarşılarda gördüğüm zaman her zaman elini öper, halini hatırını sorarım. İlkokuldaki arkadaşlarımızla halen daha görüşüyoruz. Bunlar bizi mutlu ediyor. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen birbirimizi kaybetmedik. Her zaman birbirimizi arayıp hoş sohbet edebiliyoruz. Sohbetlerimizde öğretmenlerimizden de bahsediyoruz. Öğretmenimiz çok disiplinliydi” ifadelerinde bulundu.
Öğretmen Sunay Seyhan'ın yüzlerce öğrenci yetiştirdiğini, bunlardan birinin de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen olduğunu dile getiren Şadiye Başdeğirmen, “Emeklerinize, yüreklerinize sağlık. Küçükken öğretmenimizden aldığımız terbiye, saygı sayenizde devam ediyor. Öğrencinin öğretmeninin evine gitmesi çok onure edici ve mutluluk verici. Hem okulda hem de evde devam eden öğrencinin öğretmenle kaynaştığı bir model olmuşsunuz. Model bir öğrenci öğretmen görüyoruz. Çok mutluyuz” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in İlkokul Öğretmeni Sunay Seyhan da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen gibi öğrencileri olduğu için gurur duyduğunu, öğrencilerini hiç unutamadığını dile getirirken, öğrencilerini sevimli yaramazlar olarak tarif etti. Öğrencilerini kendi çocukları gibi gördüğünü belirten Sunay, “Okulda hem öğrencilerimi severdim hem de disiplinliydim” dedi. Sunay, “Öğrencilerimle övünüyorum. Hepsi güzel yerlere geldi. Çoğu büyük yerlerde çalışıyorlar. Profesör öğrencilerim var, yönetici öğrencilerim var, belediye başkanı öğrencim var. Kendisiyle gurur duyuyorum. Onlar benim çocuklarım gibi oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum onları gördükçe mutlu oluyorum” görüşlerinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilkokul öğretmenine günün anısına belediyenin ahşap sanat atölyesinde üretilen bir eseri hediye etti.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 1002 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...