ISPARTALI ECZACILAR BAŞKENT´TE BÜYÜK MİTİNGE KATILDI

28 Kasım 2022 16:01

Ankara'da 81 ilden gelen eczacılar, ekonomik koşullar ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle 'Büyük Eczacı Mitingi' adı altında mitingi yaptı.

Güvenlik tedbirleri altında yapılan mitingde eczacılar, hak kayıpları, ekonomik koşullar, ilaç fiyat farkları ile ilgili eleştirilerde bulundu.
Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney, mesleklerine karşı yapılan haksızlıklara karşı durmak için mitingi yaptıklarını söyledi. Salgın sürecinde kesintisiz sağlık hizmeti verdiklerini dile getiren Üney, Eczacılarla ilgili yapılan düzenlemelerin yeterli olmadığını belirterek, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ilaç alım protokolünde sıkıntılar yaşandığını, iyileştirme yapılmasını istedi
Bu arada Isparta Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Esra Nemli Kurtbolat, yönetim kurulu üyeleri ve eczacılar, Ankara'daki “ Büyük Eczacı Mitingi'ne” katıldılar. Başkan Kurtbolat, “Sımsıkı mesleğimizin aşkıyla tek ses tek yürek meydanlara sığmadık. On binlerin sesiyle haksızlığa ve adaletsizliğe “DUR DE ”'dik. İyi ki eczacıyız, iyi ki halkımıza en yakın sağlık danışmanıyız” dedi.
Başkan Kurtbolat, Başkent'e erken giderek Türk Eczacılar Birliği Başkanları ve yönetimiyle bir araya gelerek çalışmaları yakından takip etti.
ECZACILAR
NE İSTİYOR?
İlaç Fiyat Kararnamesi'nde kâr oranı ve barem artışlarının enflasyon, ilaç fiyat artışları ve yeniden değerleme oranı gibi bir standarda bağlanarak güncellenmelerin yapılacağı yeni bir model oluşturulması
Sosyal Güvenlik Kurumu ile yapılan ilaç alım protokolünde gerçekçi iyileştirmeler yapılması
Kamuda görev yapan eczacıların çalışma koşulları ve özlük haklarında düzenleme gerçekleştirilmesi
Hastaları zorlayan yüksek
fiyat farklarının kaldırılması
İlaç teminindeki sıkıntıya son verilmesi
Uluslararası standartta
kaliteli bir eczacılık eğitimi
sağlanması adına
kontrolsüzce eczacılık fakültesi açılmasına son verilmesi
Sunulan sağlık hizmetinde kalite ve etkinliği artıracak hasta danışmanlık ve takip hizmetleri üzerinden eczacılara meslek hakkı verilmesi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 970 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...