Yeşilay Isparta Şubesi´nin başlattığı BENİ DİNLERMİSİNİZ projesi tüm Türkiye´ye örnek oldu

16 Aralık 2022 16:01

Yeşilay Isparta Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında 2 yıl önce “beni dinler misiniz?” isimli bir proje başlattı. Öğrencilerin, anne ve babalarının bağımlılıklarıyla ilgili mektup yazmasını içeren projenin bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilecek. Tüm ülkeye örnek olan proje, Yeşilay Genel Merkezi tarafından da 81 ilde uygulamaya geçirilecek.

Yeşilay Isparta Şubesi, bağımlılıklarla mücadele kapsamında önemli projelere imza atıyor. “Beni Dinler Misiniz?" projesi de bunlardan sadece biri.

Proje ile ilköğretim öğrencileri, ebeveynlerinin bağımlılıkları hakkında mektup yazıyor ve bu mektuplar ailelerine ulaştırılıyor. Çocuklarının mektupları alan ebeveynler, bağımlılıkları hakkında belki de daha önce hiç duymadıkları duyguları öğreniyor. Proje sayesinde birçok anne ve baba bağımlılıklarından kurtuluyor.

“Kalpten kalbe bağımlılıkla mücadele” sloganıyla gerçekleştirilen “Beni dinler misiniz? Projesinin bu yıl 3'üncüsünün yapılacağını anlatan Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan, “Gösterdiğimiz faaliyetlerimizi 2023 yılı itibariyle de programlarımızı yaptık. Bu programlar içerisinde Türkiye'ye örnek olduğumuz Isparta ilimizden çıkardığımız beni dinler misiniz projesi 2023 yılında da üçüncü seferinde Isparta da gerçekleştirilecektir. Bu yıl tekrar 5 binin üzerinde öğrencimize ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerimizden ailelerin de bulunan bağımlılık türleriyle alakalı bireylerine mektup yazmalarını isteyeceğiz ve bu noktada ailelerine yazdıkları mektupların sonucunda da bağımlılıklarda bir farkındalık oluşturmak aileleriyle beraber bu işi benimsemeleri için gençlerimizden artık çocuklarımızdan bu noktada destek alıyoruz.”

Projenin tüm Türkiye'ye örnek gösterildiğine dikkat çeken Yeşilay Isparta Şube Başkanı Meydan, “Beni dinler misiniz Projesi bugün Türkiye'ye örnek olmuş bir projedir. 81 ilde örnek gösterilen bir proje olmuştur. Bağımlılıklarla mücadele kalpten kalbe atılan bir adımdır. Bu noktada çok etkili olduğu için Türkiye genelinde de Yeşilay Isparta şubesi olarak örnek gösterilmektedir. Yeşilay Isparta şubesi olarak bağımlılıklarla mücadele konusunda okullarımızda sosyal alanlarımızda yaptığımız mücadelede artık spor kulüplerimizle birlikte tüm spor branşlarımız da 2023 yılı içerisinde aktif hale getirilecektir. Bugün Isparta Yeşilay şubesi, Yeşilay danışmanlık merkezlerimiz ile birlikte Isparta ilimizde hizmet etmektedir. Bugün Yeşilay farkındalık eğitimleri önleyici hizmetlerde bağımlılıklarla mücadelede ve spor alanlarında çok aktif bir şekilde hizmetlerine devam etmektedir. ”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 988 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...