“Dereboğazı Duble yolunda maliyeti düşürmek için projede yapılan revizyon çalışmaları yakın zamanda bitirilecek”

20 Aralık 2022 16:31

“Antalya Dereboğazı yoluyla ilgili daha önce tabii ki burada çok ciddi yatırımlar, çalışmalar yapılmış. Isparta, Antalya yolu yaklaşık 114 kilometre şu anda hizmette olan kısmı itibariyle. Bu yol için projeler hazırlanmış. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda da 44 kilometre sıcak kaplama bölünmüş yol, 57 kilometre sıcak karışım tek yol, 13 kilometre sathi kaplamalı tek yol olmak üzere yapım gerçekleştirilmiş burada. Devam eden, daha doğrusu Karayollarının yatırım programında olan bir proje. Buradaki sıkıntı nereden kaynaklanıyor? Arazi yapısının çok engebeli olması nedeniyle bazı birçok noktadan tünelle geçmeniz gerekiyor. Bazı heyelan bölgeleri oluşabiliyor yapacağınız çalışmalar sonucu. Bu nedenle maliyet çok yüksek çıktığı için projede bazı revizyonlar yapılıyor, devam ediyor revizyon çalışması. Proje maliyetlerinin bir miktar düşürülebilmesi amacıyla, revizyon çalışması tamamlandığında Revizyon Projeler Genel Müdürlüğünün onayından sonra diğer
kısımların da yapımına devam edilecek. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün verdiği bilgi bu şekilde.” diye konuştu.
Yeni proje ile Isparta-Antalya arasındaki mesafenin 10 kilometre kısalacağını ifade eden Vali Baruş, “Yeni projeye göre 10 kilometre bir kısalma oluyor şu andaki yolda. Antalya, Serik ayrımından Karaöz Mahallesine kadar 24 kilometre, Ağlasun ayrım kavşağı ile Eğirdir ayrımı kavşağı arasında 20 kilometre bölünmüş yol olarak trafiğe açık şu anda bu kesimler. Karaöz Mahallesi ile Ağlasun ayrımı arasında sıcak asfalt kaplamalı bölünmüş yol projesi kapsamında 2 çarpı 8 adet toplam 11. 8 kilometre tünel var. 2 çarpı 12 adette 1.3 km köprü. Bazı yerlerden geçebilmek için hem köprü hem tünel çalışması yapılması bu yüzden maliyeti arttırıyor. Bunlar acaba bu maliyet nasıl makul düzeye düşürülebilir yönünde Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Revizyon çalışması devam ediyor. Bunun da yakın zamanda neticelendirileceği bilgisini verdiler. Bundan sonraki süreçte yatırım programında yeterli ödenek ayrılması, bunun devam etmesi için.”
Dereboğazı'nın uzun süre devam edecek bir yol olduğunun altını çizen Vali Aydın Baruş, “Orada üzücü kazalar oluyor. Çünkü çok kamyon trafiği de var o yolda. Gidip, geldiğimizde ben de gözlemliyorum. Çok dikkat etmek lazım. Özellikle tek yolu olan kısımlarda bu kazaları yapmamak için. Dereboğazı, Isparta yolu daha uzun süre devam edecek bir yol. Çünkü kolay bir güzergah değil orası. Zor bir güzergah ama mümkün olduğunca bölünmüş hale getirilen kesim ne kadar artarsa kaza oranları da o kadar düşer. Mümkün olduğunca bu tünel yapım çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte çift yol olması büyük avantaj sağlayacaktır.” diye konuştu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 1169 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...