İnşaat Mühendislerinin 68´nci kuruluş günü kutlandı

20 Aralık 2022 16:32

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliği kuruluşunun 68. Yılında meslekte 25.40 ve 50. Yılı dolduran üyeleri için plaket töreni ve kokteyl düzenledi.
Grand Palace'de düzenlenen törene Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Büyükçulcu, Serkan Kaya, ITSO Başkanı Metin Çelik, ITSO Başkan Yardımcısı Şakir Uygun, yönetim kurulu üyeleri, İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Burak Büyükaşıcı ve davetliler katıldı.
Meslekte 50. Yılını dolduran Bayram Ali Cirit ve Hasan Tutan'a verildi.
40. Yılını dolduran üyeler Gülten Çetin, Hayrettin Alan, Hüseyin Avni Çaylı, İbrahim Seyfi Öğüt, İsmail Ürekli ve Mehmet Ali Özer, Mehmet Çetin ve Nur Yıldız Temel, Nihal Esendal, Veysel Akca, Yeter Meydan, Zeliha Deniz Altınörs ise plaketleri takdim edildi.
Meslekte 40. Yılını dolduran Isparta Ticaret Odası Başkanı Metin ÇELİK'in plaketi Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından verildi.
Meslekte 25. Yılını dolduran üyeler Abuzer Çakar, Feray Çalışkan, Halil Okutan, Recep İlker Gök'e plaketleri verildi.
Ayrıca bu törenin gerçekleşmesine sponsor olanlara plaketleri verildi.
Bu arada 68. yıl için Temsilciliğinin en tecrübeli üyesi Ahmet Bilgiç ve ,
en genç üyesi Seda Gencer, Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner
Akdoğan ve Isparta temsilcilik Kurulu Başkanı Şeref Korkmaz tarafından pasta kesildi.
Program müzik dinletisi ve ikramlarla sona erdi.
İnşaat Yüksek Mühendisi İMO Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz ise bu özel gecelerine katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Korkmaz, şöyle konuştu:
“Odamızın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Plaket törenine hoş geldiniz.
Bütün konuklarımızı, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Isparta Temsilciliği Yönetim Kurulu adına saygıyla ve hürmetle selamlıyorum. 19 Aralık 1954 tarihinde kuruluşu ilan edilen Odamızın bu yıl 68. yıl dönümünü kutluyoruz.
Kuruluş yıl dönümlerimize hâkim olan duygu, bir yandan kuruluşumuzun coşkusunu taşırken, diğer yandan Odamızı geleceğe hazırlamanın verdiği heyecanı yansıtmaktadır.
Kuruluş yıl dönümlerimizin en değerli anı, meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelerimize Odamız tarafından hazırlanan plaketlerin sunulmasıdır ki bu plaketler toprağa kök salmamızı sağlayanlara küçük bir teşekkürdür.
Mesleğimizin duayenlerine teşekkür etmek boynumuzun borcudur.
Mesleki etik ilkelere bağlı, mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümünü asli amaç kabul eden, kamusallıktan ve toplumsal yarar ilkesinden asla taviz vermeyen bir meslek örgütünün 68 yıl boyunca ayakta kalması, yoluna gelişerek devam etmesi, meslek alanının referans kurumu haline gelmesi başlı başına bir başarıdır.
Bu başarının, tarihimizin ortak kazanımı olduğunu vurgulamak gerekir: 1954 yılından bu yana, yönetimlerde yer almış, kurul ve komisyonlarda emeğini katmış, etkinliklerine katılmış, mesleki bilgi ve birikimini paylaşmış on binlerce üyemizle ne kadar gurur duysak azdır.
Oluşturulan bu değeri korumak ve geleceğe taşımak halihazırda yönetici ve üyelerimizin tarihsel sorumluluğu ve aynı zamanda emeği geçen herkese teşekkür borcudur.
İnşaat mühendisleri bir uygarlık kurucusu ve geliştiricisidirler. Dünyanın herhangi bir yerindeki doğal ve ekolojik değerlerin bozulması yerel düzeyde kalmıyor, tüm insanlığı etkiliyor. Sürdürülebilir bir planlama ile sürdürülebilir bir çevrenin oluşturulması, hizmet sürecimizin ana halkası olarak bizleri şekillendiriyor. Değerli Katılımcılar, Meslekte geride bırakılan yıllar, elbette bir plaketle ifade edilmeyecek öneme sahiptir. Ancak takdim edeceğimiz plaketleri, odamızın sizlere küçük bir teşekkürü olarak kabul etmenizi istirham ediyorum. İMO`nun mesleki-politik hattının belirleyicileri insan sevgisi, toplumsal refah, eşitlik, adalet, nitelikli ve güvenli bir yaşam, nitelikli mühendislik hizmetinin üretilmesidir. Odamız bu hassasiyetlerden taviz vermeden 68. yaş gününe ulaşmıştır.
Öncelikle sizlere hem bir kez daha hoş geldiniz diyor hem de teşekkür ediyorum. Sevdiklerinizi, dostlarınızı yalnız bırakmadınız. Bir taraftan bizleri onurlandırdınız, diğer taraftan onları mutlu ettiniz. Sözlerime burada son veriyor, bugünkü mutluluğun daim olmasını diliyorum. Kaç yıl geride bırakılırsa bırakılsın, her yeni günün yeni bir başlangıcı müjdelediğini hatırlatarak, hepinize saygılar sunuyorum...”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 973 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...