“Sel felaketinde zarar gören esnafa 50 Milyon liralık destek sağlıyoruz”

21 Aralık 2022 16:13

Antalya'nın Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde meydana gelen kuvvetli yağışın ardından sel felaketi yaşandı. Çok sayıda konut, araç ve işyeri zarar gördü.
6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural da TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül'ün talimatları doğrultusunda sel felaketinden en fazla zarar gören Kumluca ilçesine giderek, incelemelerde bulundu. Başkan Tural, sel felaketinden zarar gören esnaflara 50 milyon liralık destek sağlandığını açıkladı.
Başkan Tural'a Halk Bankası Bölge Koordinatörü Sinan Gezenerler ve KOBİ ve Ticari Pazarlama Bölüm Müdürü İbrahim Serkan Akbaş eşlik etti.
Kumluca'da ilk olarak İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir'i ziyaret eden Başkan Tural ve beraberindeki heyet ardından İlçe Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu ile de bir araya geldi. Hem ilçe Kaymakamına hem de ilçe Belediye Başkanına geçmiş olsun temennisinde bulunan Ahmet Tural, TESKOMB, Bölge Birliği ve Halk Bankası olarak selden etkilenen esnafın maddi-manevi yanında olduklarını ifade etti.
Daha sonra sel felaketinden zarar gören esnafları işyerlerinde ziyaret eden Başkan Tural, geçmiş olsun temennisinde bulundu ve “birlik olarak yanınızdayız” mesajını verdi.
Bölge Birliği Başkanı Tural son olarak Finike, Demre ve Kumluca, Kemer ve Turunçova Kooperatif Başkanlarıyla selden zarar gören esnafların TESKOMB'un verdiği desteklerden en üst düzeyde faydalanması için değerlendirme de bulundu. Başkan Tural ayrıca Kumluca Kooperatif Binasında TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül ile telefon ile görüştü. Görüşmede Genel Başkan Akgül selden zarar gören esnaf için ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimatını yineledi.
6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet Tural, Kumluca'da yaptığı incelemeleri değerlendirdi.
TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül'ün destekleriyle selden zarar gören esnaflar için 50 milyon lira destek sağlandığını belirten Bölge Birliği Başkanı Tural, “Tabi Bölge Birliğimizin içerisinde Antalya, Isparta, Burdur ve Afyon Yarısını kapsayan esnaf kefalet kooparatiflerimiz bulunmaktadır. Bundan dolayı da biz de ayın 15'inde TESKOMB Yönetim Kurulu toplantımız vardı. Bu toplantıda Genel Başkanımız Sayın Abdulkadir Akgül'e, selden etkilenen esnaf ve sanatkarımız ile ilgili bilgi aktardı kendilerine. Kendileri de hemen o anda Bölge Birliği Yönetim Kurulu toplantımızda birlikte zaten Cumhurbaşkanımız tarafından da Sayın Genel Başkanımıza yardım konusunda talebi iletilmişti. Biz de taleplerimizi ilettik. Sağ olsun Sayın Genel Başkanımız TESKOMB'dan Merkez Birliğimizden 50 Milyon liralık bir destek sağladı kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Tabii ki bu destekle birlikte Bölge Birlikleri olaraktan da biz de destek kampanyası başlattık. Ben bundan dolayı 50 Milyon bölgemize Kumluca'daki esnaf ve sanatkarımızın Yardım yapılması konusunda 50 Milyon TL yollayan Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yine sayın genel başkanımızın talimatıyla Kumluca, Finike, Demre, Hasyurt, Turunçova gibi kooperatifimizin kredi kullanan ortaklarımızın da etkilendiğini söyledik. Bu konuda da genel başkanımız Halk Bankası Genel Müdürüyle görüşmek suretiyle asgari en az 3 ay en fazla 6 ay olmak üzere ertelenmesi yönünde talebimizi ilettik. Bu konuda da talebimiz uygun görüldü. Yine bunun yanında genel başkanımız selden etkilenen kooperatifimizin bulunmuş olduğu yerlerde plasman konusunda sıkıntı çekilmeden bunlara daha çok bir farkındalık yaratarak pozitif ayrımcılık yaparak plasmanda en yüksek şekilde göndereceğini söylediler. Kendilerine bu konuda da teşekkür ediyoruz. ”
TESKOMB Genel Başkanı Akgül'ün talimatları doğrultusunda bölgede incelemelerde bulunduğunu söyleyen Tural, “yaptığımız incelemeleri Genel Başkanımıza ilettim. Kendisine yapılması gereken ne varsa destekçi olacağını ifade etti” diye konuştu.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 908 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...