“ Bizim mücadelemiz Isparta´nın hak ettiğini alma mücadelesidir”

26 Aralık 2022 16:33

3 yıl önce yapılan İl Kongresinde Isparta CHP İl Başkanlığına seçilen Yalım Halıcı, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile görevinden istifa ederek, 2023 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.
İl ve ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye meclisi üyeleri, Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen, eski il başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda İYİ Parti ve Demokrat Parti temsilcileri de yer aldı.
CHP Milletvekili Aday Adayı Hikmet Yalım Halıcı, “Isparta'nın her türlü derdinde biz vardık. Eğirdir Gölü'ne de gittik, Uluborlu'da kiraz bahçelerine de. Gönen'de gül bahçelerinde de biz vardık. Keçiborlu'da lavanta bahçelerinde de. Elma memleketi Gelendost'ta, Eğirdir'de biz vardık. Atabey'de biz vardık. Isparta'nın tüm ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde… Isparta'nın tüm mahallelerinde biz vardık. Var olmaya devam edeceğiz” dedi.

BİZİM MÜCADELEMİZ…

Halıcı, “Bizim mücadelemiz, Türkiye'de her gün örselenen, hakkı hukuku gasp edilenlerin mücadelesidir.
Bizim mücadelemiz hak, hukuk, adalet mücadelesidir.
Bizim mücadelemiz her gün yatağa aç giren çocukların mücadelesidir. Çocuklarının beslenme çantasına yiyecek bir şey koyamayan ailelerin mücadelesidir bizim mücadelemiz.
Bizim mücadelemiz kadına şiddete, kadına tacize dur deme mücadelesidir. Bizim mücadelemiz katledilen kadınlarımızın mücadelesidir.
6 yaşındaki çocuklar taciz görmesin, bazı vakıflara, derneklere muhtaç kalmasın mücadelesidir bizim mücadelemiz.
Genç ve dinamik bir gençliğimiz var. Gençlerin yurt dışına gitmek zorunda kalmadığı, işsiz kalmadığı, özgür olduğu bir Türkiye mücadelesidir.
Bizim mücadelemiz EYT'lilerin mücadelesidir. Atanamayan öğretmenin mücadelesidir.
Bizim mücadelemiz, traktörüne mazot alamayan çiftçinin mücadelesidir. Bizim mücadelemiz açlık sınırında yaşayan emekçinin mücadelesidir.
Yolları bitirme, Isparta'nın teşvikten yararlanması mücadelesidir. Bizim mücadelemiz Isparta'nın hak ettiğini alma mücadelesidir.
Bizim mücadelemiz Eğirdir Gölü yok olmasın, mermer ocakları doğayı tahrip etmesin mücadelesidir.” Konuşmasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu da selamlayan Halıcı; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da bir selam gönderelim. 2'nci yüzyıla çağrı beyannamesi ile biz CHP'lilerin önüne yeni bir rota çizmiştir. Kendisi de bizlerin doğal Cumhurbaşkanı adayıdır. Kendisini Çankaya köşküne göndererek Türkiye'de iktidarı da biz alacağız” dedi.
“Bugün sizin bir helalliğinizi almaya geldim. İstemeden kırdığımız, üzdüğümüz olduysa hakkını helal etsin. Bundan sonra farklı bir yolculuğa çıkıyoruz. Genel merkezimizin genelgesi ve örgütümüzün desteği ile bugün itibari ile görevimden istifa ediyorum ve milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum. Bugünden sonra yönetim kurulumuz yeni bir il başkanı seçecek, yeni yönetim, yeni il başkanımız ne derse her talimatına uymaya hazırım. Bizler bir büyük mücadeleye ömrümüzü adadık. Aday adayı olmayı düşünen tüm partililerimize, Dostlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum, başarılar diliyorum.”
•HABER MERKEZİ

Bu haber 914 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...