“ Sulama Birliğinde Kayyum Yönetiminden ve sulama ücretlerinin yüksekliğinden şikayetçi oldular”

28 Aralık 2022 16:27

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Akif Çapraz, beraberinde Gelendost İlçe Başkanı Serdar Kaya ve yönetimi ile birlikte Gelendost'ta bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Güne esnaf ziyaretleriyle başlanan programda çiftçilerle bir araya gelen MHP MYK Üyesi Akif Çapraz çiftçilerin özellikle Sulama Birliği ile ilgili sorunlarını dinledi.
Çiftçilerin Sulama Birliğinde Kayyum yönetiminin hesap verebilir olmaması, sulama fiyatlarındaki artışlar, beyannamelerin dikkate alınmaması gibi konular masaya yatırıldı.
Çiftçiler özellikle hizmet bedellerimin tavan fiyattan uygulanarak çiftçiye yüksek ücret çıkartılması gibi sorunlar dile getirilirken faizlerin silinmesi, bakanlıktan müfettiş gelerek mali ve idari konularda denetleme yapması, kapalı devre sulama sistemine geçilmesi ve birliğin üyelerden seçilerek şeffaf yönetim anlayışıyla hesap verebilir olmasını talep ettiler.
MYK Üyesi Akif Çapraz, “Çiftçiler milletimizin efendisi başımızın tacıdır. Çiftçilerimizin sorunları bizim sorunlarımızdır. Çiftçimiz üretim yapıyor ve gıda tedarikini sağlıyor. Hem katma değer üretiyor hem de ihracat yaparak ülke ekonomisine döviz girdisi sağlıyor. Çiftçimizin alın terinin takipçisi olacağıma söz veriyorum” dedi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 919 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...