“2022´de tarihinin en yüksek Gülçiçeği bedeli ödeyerek üreticimizin güvenini boşa çıkarmadık “

4 Ocak 2023 16:39

Isparta Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ziyaret ettiği Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik:
“Geçtiğimiz yıl gülçiçeği bedelini Yönetim kurulu olarak bir önceki yıla göre yüzde 282'lik artışla 22 lira olarak belirleyip üreticilere ödeme yaptık. Gülçiçeği Kampayamız sonunda üretilen üretilen ürünlerin yurt dışı satışları sonunda elde edilen gelir durumuna göre gülçiçeği fiyatını belirliyoruz.
Kurulduğu 1954 yıllından bu yana Isparta ve bölgesinde gül üreticilerinin en güvenilir limanı olarak değerlendirilen Gülbirlik'in geride kalan 2022 yılında üreticilere tarihinin en yüksek gül çiçeği bedelini ödeyerek üreticimizin güvenini boşa çıkarmadık. Birliğimizin yaklaşık 3500 ortağı bulunmaktadır. Biz onların haklarını enaz kendimiz kadar düşünüyoruz. Üreticilerimiz bizim için vazgeçilmezlerimizdir. Onlar var ise Gülbirlik var. Biz zaten geçtiğimiz yıl gülçiçeği alım kampanyasında kampanya başında 10 lira ödeme yaptık. Kampanya bitiminden sonra fiyat tesbiti ile üreticimize geri kalan ödemeleri de yaptık. Gülçiçeğinde üreticimize kilo başına 22 lira ödedik. Gül üreticilerimizi yaşatmak, onları üretime devam ettirmek için en iyi fiyatı vererek gülü, gülcülük sektörünü bütünüyle gelecek nesillere aktarma gibi bir misyonumuz ve görevimiz var. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Gülbirlik Rosense Kozmetik ürünlerinin bugün Avrupa ve Dünyanın birçok kentindeki mağazalarda satışa sunulduğunu belirterek “ Özellikle ihracat için yeni çevreci ürünler geliştiriyoruz. Ürün çeşidimiz her geçen gün artıyor. Bugün için Rosense de üretilen ürün sayımız kozmetik ve gıda olmak üzere yaklaşık 130 dolayındadır. Gül suyu üretimi dışında cilt bakım ürünleri, krem çeşitleri, parfümler, sabunlar, yüz temizleyiciler, banyo ürünleri gibi çeşitli ürünlerden oluşmaktadır. Gıda ürün çeşitleri olarak da lokum, reçel, şurup üretimlerini gerçekleştiriyoruz.
Rosense olarak ürettikleri ürünlerin Tarım Kredi Kooperatifine ait mağazalarda satışlarının gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 895 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...