ÇÜNÜR OTOGAR´I İKMAL İNŞAATI ve GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARI İÇİN 205 MİLYON TL.´LİK BORÇLANMA YETKİSİ

9 Ocak 2023 16:26

Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün yapılan Ocak ayı son olağan toplantısında borçlanma konusu görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Meclisinin altıncı ve yedinci gündem maddelerinde yer alan konular hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu tarafından okundu. Büyükçulcu raporda; “Gündemimizin 6. Maddesinde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali İkmal İnşaatı Yapım İşi için 2023 yılı içerisinde özel ve kamu bankalarından alınacak olan 95.000.000 TL kredi ile ilgili İller Bankasından teminat mektubu alınması için Belediyemiz adına her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN'e yetki verilmesi ile gündemimizin 7. Maddesinde bulunan; Güneş Enerji Santrali Yapımı İşi için 2023 yılı içerisinde özel ve kamu bankalarından alınacak olan 110.000.000 TL kredi ile ilgili İller Bankasından teminat mektubu alınması için Belediyemiz adına her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN'e yetki verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur. Yüce Meclisimizin takdirlerine ve tasviplerine arz olunur” dedi.
Daha sonra, meclis üyelerinin onayına sunulan her iki gündem maddesiyle ilgili olarak hazırlanan raporlardan Otogar konusundaki rapor 23 kabul, 7 red ile oybirliğiyle, güneş enerjisi konusundaki rapor ise oy birliği ile kabul edildi. Böylece, Başkan Başdeğirmen, Şehirlerarası Otobüs Terminali İkmal İnşaatı Yapım İşi için ve Güneş Enerji Santrali Yapımı İşi için özel veya kamu bankalarından kredi almak suretiyle borçlanma yapabilecek.
Başkan Başdeğirmen, her iki konuda da kendisine verilen borçlanma yetkisinden dolayı meclise teşekkür ederek; “Özellikle güneş enerjisi yatırımları konusu son derece önemli. Zira, bu konu biz yıllar sonra burada olmasak bile Isparta halkının yararlanmaya devam edeceği ve bizleri dua ile anacaklarını düşündüğüm bir konu” dedi.
•BELEDİYE BASIN

Bu haber 905 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...