Isparta´dan 105 Teknik Personel Deprem bölgesinde HASAR TESBİT ÇALIŞMALARINDA GÖREV YAPIYOR

27 Şubat 2023 17:20

Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman illerinde hasar tespit çalışmalarına katıldı.
Binaların durumlarına göre hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır ve yıkık olmak üzere derecelendirildiğine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, “Deprem bilgisini aldığımız aynı gün başta teknik ekiplerimiz olmak üzere 105 teknik personelimiz Adıyaman ilimizi, Osmaniye ilimize ve Kahramanmaraş ilimize hasar tespiti olarak görevlendirildiler. 29 aracımızla Mimar ve Mühendislerimizden oluşan hasar tespitlerimiz Bakanlığımızın vermiş olduğu depremin etkisini belirten hasar tespit çalışmalarını yürütüyorlar.
Görevlendirilen personelimiz iki kişiden oluşan ekipler halinde binaların depremlerden aldığı yapısal elemanlarında oluşabilecek hasarları tespit ediyorlar. Bunları kayıt ediyorlar. Böylelikle binalar hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır ve yıkık olmak üzere derecelendiriliyor. Bu bilgiler değerlendirilerek yerleştirmeler, konut sayıları bunun için gerekli konteyner sayıları olarak hasar tespit çalışmalarını yürütüyorlar.”
Vatandaşlar, adres ve TC kimlik numaralarını girerek de, e-devlet üzerinden ya da hasartespit.csb.gov.tr adresinden evlerinin hasar durumlarını öğrenebiliyorlar.
•HABER MERKEZİ

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...