ÖZEL İDAREDEN ISPARTA ÇİFTÇİSİNE DESTEK

24 Nisan 2023 16:23

Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Keçiborlu ilçelerinde üreticilere silajlık mısır tohumu desteği sağlayan, Aksu'da Çilek fidesi dağıtan Özel İdare, yeni bir destekleme için harekete geçti.
Bu doğrultuda 15 köye 15 bin metre sulama pvc borusu, 1400 üreticiye silajlık mısır tohumu ve 400 aileye ise 2 bin arı kovanı verilecek.
Özel İdare'nin hibesiyle yapılacak çalışma için AK Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Uğur Gökgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Tarım İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, 10 köyün muhtar ve sulama birlik başkanlarıyla bir araya geldi.
İl Genel Meclisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, “Her yıl olduğu gibi Özel İdaremiz kanalıyla çiftçilerimize desteğimiz sürmekte. Bu yıl itibariyle 2023 yılı içerisinde de 1400 çiftçimize mısır tohumunu dağıtımına başladık. Allah nasip ederse Mayıs ayı itibariyle de desteklerimiz devam edecek. Bunun yanında 400 ailemize 2 bin adet kovan ve arı desteğiyle devam edeceğiz. Yine desteklerimizin içerisinde bu sene 15 köyümüze yaklaşık 15 bin metre sulama suyu, PVC boru, çeşitli aparatların da dağıtımını bugün muhtarlar aracılığıyla, Sulama Birlik Başkanlığımızın destekleriyle dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yine Mayıs ayı içerisinde 10 bin metre boruyu 10 köyümüze sulama birliği olarak devam edecek. Ben Özel İdare kanalımızla tarımsal faaliyetlerimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bundan sonra da hızlı bir şekilde devam edeceğiz. ”

Millete hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten AK Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Mehmet Uğur Gökgöz, “
Ne istediyse, ne talep ettiyse onu yerine getirebilmenin haklı gururunu, hazzını hep beraberce yaşadık. Sizlerle beraber milletimize hizmet yolunda bulunmaya gayret ettik. Milletimize Hizmet bizim şiarımız. Bizim düsturumuz. Biz milletimizle beraber yol yürümenin onurunu gururunu 20 yıldır yaşıyoruz. Tabii bu destekleri sizlere sağlarken bize bu destekleri sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tekrar teşekkür etmek istiyorum. Onun liderliğinde, onun riyasetinde biz bu destekleri bugüne kadar olduğu gibi aralıksız vermeye devam ettik. Bundan sonra da Allah'ın izniyle milletimizin de desteğiyle vermeye devam edeceğiz. İnşallah bugün 1400 çiftçimize tohumluk silaj dağıtımı için bir aradayız. Ayrıca yine 2 bin kovan arıyı ve kovanı çiftçilerimize, ziraatçılarımıza, arıcılarımıza burada dağıtacağız. Yine ayrıca 15 Sulama Birliğimize de 15 bin metre sulama boru ve ekipmanını bugün dağıtacağız. Yine Mayıs ayında da bu dağıtımımız devam edecek. Hem tohum ihale süreci devam ettiği için Mayıs ayında da bazı unsurların dağıtımı peyderpey yapılacak. Bu vesileyle biz milletimize şimdiden bu hem tohumun hem arı kovanlarının hem de sulama için ekipmanın hayırlı olmasını Cenabı hak'tan niyaz ediyorum.
Tabii ki 14 Mayıs bizim için özel bir tarih. Evet 14 Mayıs 1950'de rahmetli Menderes ve arkadaşlarının yeter söz milletin demesiyle beraber Demokrat Parti iktidarının milletimizle buluştuğu bir tarih. Yine böyle bir tarihle beraber 14 Mayıs 2023'te de yeter sözde, karar da, gelecek de milletindir diyeceğiz. Biz de milletimizle beraber bu yolda durmadan, duraksamadan durmak yok, yola devam diyerek inşallah milletimizin de desteği ve duasıyla milletimize hizmetkarlığında durmadan, duraksamadan Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Çünkü biz işimiz hizmet, gücümüz millet derken bunu kastediyorduk. Milletimizden aldığımız güç ve dua ile milletimizle beraber yol yürümenin onurunu gururunu hep beraberce yaşayacağız. Bu vesileyle öncelikle bu vereceğimiz desteklerin Isparta'mıza, bölgemize, yöremize ve kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını Cenabıhak'tan niyaz ediyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından İl Özel İdaresi'nin Toprak Analiz Laboratuvarı incelendi.
Daha sonra sulama birlik başkanları ile muhtarlara köylerinde kullanacakları sulama boruları teslim edildi.

Bu haber 832 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...