“21 YILDA HANGİ VAADİNİZİ YERİNE GETİRDİNİZ! İNSANLARI SOĞANA MUHTAÇ ETTİNİZ”

1 Mayıs 2023 17:06

Milletvekili Cesur ve partililer, Davraz Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu kahvehane buluşmasında vatandaşlara seslenen Cesur, iktidarı sert sözlerle eleştirdi; “21 yılda hangi verdikleri sözü tuttular?” dedi.

Milletvekili Cesur, “21 yıldır Türkiye'yi yöneten bir iktidar var. Bu zaman zarfında Isparta'ya vadettikleri ve çözdükleri 5 tane hizmet sayabilir misiniz? Hangisini yaptılar? 21 yılda defalarca hükümet kurdular. Yolları mı yaptılar? Daha önce yapılan yolları, dağları delerek Antalya'ya uzanan, yollar evvel Mustafa Kazak'ın elindeki kazmasıyla başlattığı ve Demirel'in bitirdiği Dereboğazı Yolu'nu mu tamamladılar? Yoksa Konya yolunu mu? Bu yollarda her gün insanlar ölüyor. Burdur Dostluk yolunu mu tamamladılar? Yoksa hepimize can veren Eğirdir Gölümüz için verdikleri sözü mü tuttular? Eğirdir sevdalıları, bu memleketin mühendisleri, çiftçileri, evlatları, Eğirdirli ve etrafındaki bütün vatandaşlar Eğirdir Gölümüz elimizden gidiyor diye ağlarken, siz iş makinelerini getirip, fotoğraf aldıktan iki gün sonra gönderdiniz ve durdu. Bizi poz vermekle suçlayanlar vadettiklerinin pozlarını verdiler sadece.” diye konuştu.
ISPARTA'NIN SORUNLARINI BİZ ÇÖZECEĞİZ; AZ KALDI!
Liyakat sahibi kadrolarla Türkiye'yi yeniden inşa edeceklerini söyleyen Cesur, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Devlete zarar vermemek lazım. Vatandaşların sorunlarını çözen bir yönetim anlayışıyla yapacağız her şeyi. Gerçekten işin uzmanı ekonomistler ve kendi alanında uzman liyakat sahibi kadrolarla yapacağız. Kadınsın, erkeksin, Alevisin, Sünni'sin, şuradansın buradansın demeden yapacağız. “Neye güvenerek söylüyorsun bunu” diye sorarsanız, ben belgesiz konuşmam. Isparta'nın dağında taşında izimiz var. 5 yıldır uyku uyumadan Isparta'nın problemlerini Meclise taşıyan bir kardeşiniz olarak yaptığımız çalışmalarımıza güveniyoruz. Gazilerimizin, şehit ailelerimizin, askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin, çözülmeyen problemleri çözülsün diye nice önergeler verdim. Bu ülke için göğsünü siper etmiş insanların feryadını, sesini duyan yok. Duyuyorsa da kulakları tıkalı, bir yerden giriyor diğer taraftan çıkıyor.
Sinan Ateş'in katillerini biz ararken siz susacaksınız, sonra da kalkıp Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i, Türk milliyetçiliğine ömrünü adamış bir cesur lideri ve onun peşine düşen milliyetçi insanları kalkıp terörle yan yana olmakla suçlayacaksınız. Yemezler hemşehrim yemezler! I Kenarından köşesinden, arkasından ortasından herhangi bir şekilde teröre tenezzül edenlere, oradan medet umanlara, maceraya düşenlere bir tavsiyem var; bir an önce bu maceradan vazgeçin. Çünkü artık İYİ Parti var. İYİ Parti bırakın, aczin işareti uydurma yakıştırmalarınızı, bu ülkenin güzel insanlarına toz bile kondurmanıza izin vermedi, vermeyecek.

SÖZ VERİYORUZ, TÜRKİYE'Yİ İYİLEŞTİRECEĞİZ

İlk önce Türkiye'den gitmek isteyen gençleri durdurmak lazım. Ekmek yemeleri lazım bu ülkede gençlerin, ekmeğin eşit bir şekilde bölüşüldüğü, adaletin olduğu bir ülkede yaşamak istiyorlar onlar! Gelin bunu inşa edelim dedik, reddettiler.
Türkiye'de önce gençlere, sonra doktorlara “giderlerse gitsinler” demeleri yüzünden gitmeye başladılar. Yurtdışına dönmemek üzere son bir kaç yılda giden doktorlarımız adına çok üzgünüm. Sağlık personellerimizin sorunlarını meclise taşıdık. Hepsine söz veriyoruz, Türkiye'ye koşa koşa gelecekler. Kendilerini unutan devletin, üniversitelerin ve özel sektörün hastanelerinde Türk milletini iyileştirmeye devam edecekler. Atanamayan hemşireler, öğretmenler, veterinerler kim varsa liyakat sahibi kadrolarla gelecekler, sınavlarına girecekler ve aldığı puanlarla atanacaklar. Şimdi iktidar seçime beş kala aklına gelmiş mülakatı kaldırıyormuş. Yemezler hemşehrim, yemezler! Artık gençler herşeyin farkında! Türk gençleri, Isparta'da yaşayan gençler artık kaderlerine el koyacak ve kendilerini düşünen, gençlik hareketi olan İYİ Parti'ye destek verecek. Gençlerimize güveniyorum. Düşün peşimize, bunca yıldır yokluğu reva görenlerden hesap soralım.
İNSANLARI SOĞANA
MUHTAÇ ETTİNİZ!
Bugün öldük, bittik diyen emeklilerimiz… 7.500 lira, sanki marifetmiş gibi seçim döneminde önlerine atılmış emeklilerimiz… Emeklimiz bugün patates soğan alamaz hale gelmiş. pazara gittik, vatandaşımızın biri
2 tane soğan almış. 'Eve yemek yapılsın diye soğan götürüyorum, şuna bakın ne hale geldik' dedi.
Böyle bir ülkede çocuklarına ekmek veremeyen, sefalete düşürülmüş milyonların sesi olmayacaktık da ne yapacaktık? Türkiye'deki emekli vatandaşlarımıza sesleniyorum; kaderinize el koymalısınız. Isparta'da yaşayan emeklilerimize sesleniyorum; gelir gelmez 13 milyon emeklimizin hakkını vermek boynumuzun borcudur, vermezsek de yazıklar olsun bize. 'Asgari ücreti yükseltin, bununla yaşanmaz' dedik. Tutamadıkları enflasyonla ve berbat ekonomi yönetimiyle Türkiye'yi getirdikleri noktada asgari ücreti artırdılar ama alım gücü kalmamış, zamlarla anında eridi o da.
Gıda enflasyonu almış başını gitmiş. 5 yıl içerisinde her şey 30 kat yükselmiş!”
ifadelerine yer verdi.
Tüm bu yaşanan sorunları 14 Mayıs'ta iktidara gelerek çözüme kavuşturacaklarını belirten Milletvekili Cesur, “Artık buna son verme zamanı. İYİ'ler iktidara geliyor, kötüler gidiyor. Gelin bunda sizin de payınız olsun. Gelin kaderinize el koyun! Mutlu insanların olduğu bir Türkiye'yi inşa etmede payınız olsun” dedi.
Sorunlar ve talepler tek tek not alındı.

Bu haber 810 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...