AŞURE KAZANLARI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN KAYNADI

31 Temmuz 2023 16:26

Her yıl Muharrem ayının 10'ununcu gününde Kerbela Şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen Aşure etkinliği bu yılda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.
Yakaören, AliKöy ve Tunceliler Derneği'nce düzenlenen etkinliklere Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AliKöy'de düzenlenen aşure yemeği Hatıp Dede Türbesi'nde mersiye okunması ile başladı. Yemek duasının yapılmasının ardından aşure kazanlarının ağızları açıldı ve ile yemek servisine başlandı.
Vali Aydın Baruş saat 12.00'de etkinliğin düzenlendiği türbeye gelerek dua etti ardından bir süre yemek yapımında görev alan aşçı ve yardımcıları ile sohbet etti aşure kazanı karıştırıp servis yaptı.
Köy muhtarı Ali Çakacı, Alevi dedesi Mustafa Aksu ve köylülerle sohbet eden aşurenin tadına bakan Vali Aydın Baruş daha sonra başka bir programa katılmak üzere köyden ayrıldı.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de etkinliğe çalışma arkadaşları ve belediye meclis üyeleri ile katıldı. Etkinliğe katılan vatandaşları selamlayan ve çalışanlara kolay gelsin diyen Başkan Başdeğirmen köy halkının doğalgaz talepleri karşısında 'Bu kış doğalgaz ile ısınacaksınız' sözünü verdi. Etkinlik saat 15.00'e kadar devam etti.

Bu haber 525 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...