“Şimdi Korna çalınmamasıyla ilgili kampanya başlattık”

16 Ağustos 2023 16:04

Kutlubey Mahallesinde Kafeler bölgesi esnafıyla bir araya gelen
Başkan Başdeğirmen, esnafın ve vatandaşların mutluluğunu ve memnuniyetini ön planda tutarak, Isparta'yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için karşılıklı iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Amaçlarının yüzde yüz mutlu bir şehir oluşturmak ve her bir kişinin yaşam kalitesini yükseltmek için esnaf buluşması düzenlediklerini, talepleri yerinde aldıklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen, esnafla sohbet etti.
Kafeler bölgesi esnafını dükkanlarında ziyaret ve ardından birlikte sohbet eden Başkan Başdeğirmen, kafeler bölgesinde altyapı, aydınlatma ve trafik taleplerinin yerine getirileceğini ve bunların 30 Ağustos'a kadar yetiştirilmesi yönünde talimat verdi.
Kutlubey Mahallesi esnaf buluşmasında konuşan Mahalle Muhtarı Bayram Karaoğlu, Başkan Başdeğirmen'in düzenlediği toplantıdan, taleplerini dinleyerek anında çözüm üretmesinden dolayı teşekkür etti.
Kutlubey Mahallesinin geçmişinin halıcılar bölgesi ve mağazalarından oluştuğunu aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu bölge Isparta'nın ekonomi merkeziydi. Bunlar anılarda kaldı, hatırası nostaljisi bizler için önemli. Artık bu bölgelerde kafeler oluştu, yıllardır hem öğrencilerimize hem Ispartalı vatandaşlarımıza ve dışarıdan gelen misafirlerimize hizmet ediyor” dedi.
Bölgenin altyapısının eski olduğunu, daha önceki ziyaretlerinde de esnaf ve vatandaşların asfaltın kaldırılmadan bir şeyler yapılması isteklerini aldıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Aydınlatma istendi, aydınlatma direği koymak için geldik ancak yer bulunamadığından dolayı koyamadık. Yola da koyamadık, ardından üstten yol ortası asma aydınlatma koymayı düşündük.”
Çalışmalarda Üzüm Çarşısı, Mimar Sinan Camii ve çevre düzenlemesini tamamladıklarını ve çalışmaların kafeler bölgesine doğru kaydırılacağını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Ne olursa olsun biz vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek zorundayız. Isparta'mıza çok güzel işler yaptık. Amacımız burada sizlerle görüşerek, önerilerinizi alarak Isparta'mızı çok daha yaşanabilir hale getirmektir. Amacımız, 100 kişide 100 kişinin 'bu ilde yaşamaktan mutluyum' demesini sağlamaktır. Bunu sizlerle birlikte yapacağız, bu sadece bir belediye başkanının, belediyenin ve personelinin tek başına yapabileceği işler değil. Sizlerle birlikte yapabilirsek bunu devam ettirebiliriz. Daha çok topluma duyarlı olmak, daha çok vatandaşlarımızın taleplerine karşı saygı duymak ve yaşam şartlarında herkesin hakkına saygılı olmak çok önemli. Şimdi korna çalınmamasıyla ilgili kampanya başlattık. Ne kadar az korna çalınırsa bizim şehrimiz o kadar yaşanabilir bir şehir olacak. Ne kadar çok trafiğe saygı duyulursa, engelli vatandaşlarımıza karşı saygı duyarsak biz çok daha fazla yaşanabilir bir il oluruz. Bizlerin amacı temizlikte sağlıkta birbirimize karşı olan saygı ve sevgide en üst seviyeyi yakalayabilmektir. Onun için biz sizlerle beraber şehrimizin güzelliğini daha da artırmak yaşam şartlarımızı daha ileriye götürmek, refah düzeyimizi daha yükseklere taşıyabilmek ve yapılan anketlerde de Isparta'nın her zaman iyi sonuçlarla ön planda olmasını sağlamaktır amacımız. Sizler bizleri oy vererek göreve getiriyorsunuz, o aldığımız oyların hakkını verebilmek için bizde gece-gündüz mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kafeler bölgesindeki esnaf istek ve taleplerini dile getirdi. Esnaf, bölgeye saat 11.00'dan sonra hiçbir şekilde araç girmemesini isterken, “Bu araçlar yayaya da zarar veriyor. Yine bölgeye motosiklet girişlerinin de yasaklanmasını istiyoruz. Sanki burası bir ralli alanı gibi bütün motosikletler buradan geçiyor. Kafeler Caddemizin ışıklandırılmasını istiyoruz, bizim böyle bir sorunumuz var. Yine yollarımızdaki asfaltları kaldırmaktan ziyade boyanarak güzelleştirilmesini talep ediyoruz” dediler.
Kafeler bölgesine motosiklet girişlerinin yasaklanması amacıyla Emniyet Müdürlüğüyle gerekli irtibatın sağlanacağına değinen ve bu yönde belediyenin ilgili daire müdürlerine talimat veren Başkan Başdeğirmen, “Bölgeye ürün getiren pazarlamacı arkadaşlar, kargolar ve diğer araçlar saat 12.00-24.00 arası kapalı olduğunu bilirse buna göre hareket ederler” derken, bölgeye araç girişleri yapacak olan firma ve diğer işletmelerin araçlarının belediyenin belirlediği programa uymak zorunda olacağını kaydetti.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ayrıca bölgenin aydınlatması ile ilgili de yol üstüne çelik halatlarla aydınlatma, yolların boyanması ve yağmur suyu ızgara çalışmalarıyla ilgili olarak daire müdürlerine talimat verirken, esnafa 'hayırlı bereketli alışveriş'
temennisinde bulundu.

Bu haber 472 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...