‘’ÜLKEMİZ VE ADINI TAŞIMAKTAN GURUR DUYDUĞUMUZ ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR LİDER.’’

2 Kasım 2023 16:34

9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, 99'uncu Doğum Gününde önce İslamköy Çalkaya'da Anıt Mezarı başında dostları tarafından anılarak dualar edildi.
Öğleden sonra SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma etkinliğinin açış konuşmasını yapan 27. Dönem Isparta Milletvekili, Süleyman Demirel'in özel doktoru Dr. Aylin Cesur, “9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in yüreğinin değdiği, heyecanla bulunduğu salondan sizlere sesleniyor olmaktan büyük gurur duyuyorum. 9. Cumhurbaşkanımızın hikâyesi, cumhuriyetin kalkınma, medenileşme, çağdaşlaşma ve Türk milletinin benliğini arayışının hikayesiydi. Onun için Demirel, “Cumhuriyet; İslamköy'den çıkan bir köylü çocuğunu Cumhurbaşkanı yapan şeydir. Cumhuriyet benim ve bunu Büyük Atatürk'e borçluyuz” derdi. Süleyman Demirel yaşamı boyunca Cumhuriyete sadakatle bağlı kaldı. Cumhuriyetle yürüdü.” dedi.
Açış konuşmasının ardından “Süleyman Demirel'i Anma Paneli”ne geçildi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Sitembölükbaşı moderatörlüğündeki panelde, İİBF Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hamza Bahadır Eser ve Prof. Dr. Hakan Kiriş konuşmacı olarak yer aldı.
Prof. Dr. ŞABAN SİTEM BÖLÜKBAŞI, demokrasinin sıradan insanların egemenliği olduğunu belirterek; “İslamköy' de dünyaya gelen Süleyman Demirel, başarılı eğitim hayatının ardından devletin zirvesinde görev yapmış bir liderdi. Demirel döneminde demokrasi karşıtlarının daha fazla olduğunu dile getirerek onun siyaset anlayışının demokrasi üzerine kurulduğunu” söyledi.
Prof. Dr. HAMZA BAHADIR ESER: Bugünü idrak edebilmek için Türk siyasi hayatına vakıf olunması gerektiğini dile getirerek “Süleyman Demirel, tarihi bir şahsiyet. Demirel'i anlayabilmek için nasıl bir coğrafyada, hangi şartlarda dünyaya gelmiş olduğunu incelemeliyiz. Demirel'in siyasi hayatında suya, sulu tarıma, elektriğe yaptığı vurguyu gördüğümüzde o dönemde yaşanılan zorluklara dikkat çektiğini anlayabiliyoruz.” diye konuştu.
Sözlerine 9. Cumhurbaşkanı ile yaşadığı bir anıyı paylaşarak başlayan Prof. Dr. HAKAN KİRİŞ ise Demirel ile ilgili yaptığı araştırmaları aktardı. Süleyman Demirel'in siyasi hayatının kronolojik olarak ele alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hakan Kiriş, “su”, “elektrik”, “kalkınma”, “şapka”, “baba” gibi kelimelerin Süleyman Demirel ile birlikte anıldığını dile getirerek “9. Cumhurbaşkanımızı araştırdığımızda bu kavramların yanında bir çok kavram yer alıyor. Süleyman Demirel, ülkemiz ve adını taşımaktan gurur duyduğumuz üniversitemiz için çok değerli bir lider.”
diye konuştu.

Bu haber 333 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...