ANTALYA YÖREX FUARINA ISPARTA TESCİLLİ ÜRÜNLERİYLE KATILDI

3 Kasım 2023 16:23

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle, Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bu yıl 12.'si düzenlenen fuarda gelen misafirlere; Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret Borsası işbirliğinde tescilli yemeğimiz kabune ve helva ikramında bulunuldu.

"Sizin oraların nesi meşhur" sloganıyla 2-5 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak YÖREX'te, Türkiye'nin birçok bölgesinden çok sayıda Oda ve Borsa, Kalkınma Ajansları ile 700'e yakın firma, temsil ettikleri illerin yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.
Düzenlenen açılış törenine; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Isparta Valisi Aydın Baruş, Burdur Valisi Türker Öksüz ile bazı illerin valileri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin ile Kalkınma Ajanslarının temsilcileri katıldı.
Açılışın ardından Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret Borsası işbirliğinde fuara gelen misafirlere kabune pilavı ve helva ikramında bulunuldu. Isparta'dan kadın kooperatifleri tarafından açılan stantlarda el emeğiyle hazırlanan ürünlerin tanıtımı yapıldı. Ayrıca geçtiğimiz ay coğrafi işaret alan Isparta elması da fuarda tanıtıldı. Isparta stantlarını ziyaret eden protokol üyeleri ürünler hakkında bilgi aldı.
Gerçekleşen tören sonrası ITSO ve ITB heyeti; Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından organizesi yapılan Burdur, Isparta ve Antalya illerinin birlikte yer aldığı stantlar başta olmak üzere tüm stantları gezerek incelemelerde bulundu. Yöresel ürünlerin, lezzetlerin yer aldığı fuar, 5 Kasım`a kadar açık kalacak.

Bu haber 321 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...