“FATİH SPOR KOMPLEKSİNİ 12 KASIM SAAT 14.00´DE YAPILACAK GÖSTERİ MAÇIYLA HİZMETE ALACAĞIZ”

6 Kasım 2023 16:45

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in spora ve sporcuya desteği tüm hızıyla sürüyor. Göreve geldiği günden buyana spor altyapısı alanında 20 semt sahası ile içerisinde UEFA standartlarında futbol sahasının da bulunduğu 2 spor kampusunu Isparta'ya kazandıran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirdeki sporun gelişimi açısından amatör spor kulüplerine de maddi desteğini sürdürüyor.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, son olarak da futbol alanında liglerde yer alan 43 amatör spor kulübüne 25'er bin liralık maddi destek verileceğini, ayrıca guruplara kalan ve şehri temsil edecek kulüplere de ayrıca 10'ar bin liralık daha desteğin verileceğini dile getirdi.
Isparta ASKF Başkanı Nurettin Akgül, Futbol İl Temsilcisi Ali Durmuş ve spor kulüplerinin başkan ve temsilcileriyle düzenlediği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ayrıca içerisinde UEFA standartlarında sentetik çim yüzeyli futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu ile kapalı spor salonunun da bulunduğu Fatih Spor Kompleksinin açılışının 12 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00'de yapılacağını açıkladı.
Bu sezonda da spora maddi desteklerinin devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “İnşallah yapacağımız destek sizlere katkı sağlar. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerle, verdiğimiz desteklerle spora büyük önem veriyoruz. Amacımız gençlerimizin çok daha iyi yetişebilmesi. Spor yapan bir gencin kötü alışkanlığının olması mümkün değil. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için en iyi altyapılar sporda. Bunun bilincinde olarak gençlerimizin gelişimlerini sağlamak amacıyla bizimde bir katkımız olsun düşüncesiyle amatör spor kulüplerimize destek veriyoruz” dedi.
Verilecek olan desteğin 43 amatör spor kulübü ile birlikte ASKF'yi de kapsayacağını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu sezon her takıma 25'er bin lira destek veriyoruz” dedi.
Alınan karardan ve spora verilen desteklerden dolayı da amatör spor kulübü başkan ve temsilcileri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkürlerini iletti.
Keçiborluspor Kulübü Teknik Sorumlusu MUSTAFA ÖZSAVLU; “Belediyede seçim zamanında görüşmelerimizde spor müdürlüğünün eksik olduğu konusunda istişarelerde bulunmuştuk. Bunu hayata geçirdiniz, taleplerimizin hepsini yaptınız, sizlere teşekkür ederiz” dedi.
Amatör spor kulüpleri camiası olarak ilk defa Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen döneminde maddi yardımları aldıklarını dile getiren ASKF eski başkanı ve Özel İdare Spor Başkanı ERHAN OTURAK; “Stat konusunu da sizin sayenizde gördük. Emre ve Fatih Mahalleleri Spor Komplekslerinin yapılması. Aynı zamanda ASKF'nin binalarının başlanması bitirilmesini sizin zamanınızda gördük. Sizin sayenizde amatör spor kulübü camiamız hem bir kıpırdanma yaşadı hem Ispartaspor camiası iyi bir yerlere geldi. Bu anlamda tüm kulüpler ve sporcular adına Isparta adına şahsınıza teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz tüm sözleri yaptınız. inşallah önümüzdeki dönemde daha iyilerini daha güzel statları, destekleriniz sürecektir” görüşlerinde bulundu.
Isparta 32 Spor Altyapı Sorumlusu SÜLEYMAN DAĞLI; İlk defa bir belediye başkanının amatör spora bu kadar önem verdiğini dile getirerek, “Sayın Başkanımız olmasa biz bu işleri götüremezdik. İnşallah bundan sonra da bu devam edecek. Başkanım en az 100 bin metrekare bir alan üzerinde 6-7 sahanın yapımı ile ilgili bir sonraki dönem için söz verdi. Biz hep beraber el birliğiyle altyapı ve profesyonel takım için bu sahayı yapacağız. Kamp döneminde buraya takımlar çekeceğiz, gelirler elde edilecek. Gelecekte de biz Ispartalı gençlerden Ispartaspor'u oluşturacağız. Bugün iyi çocuklar var. Bu çocuklar yarın Ispartaspor içinde futbol oynar duruma gelecekler. Başkanımız bundan sonra da Amatör Kulüplere desteklerini sürdürecektir. Bizler bunu geçmişte görmedik. Bugün çok daha iyi durumdayız. Başkanım amatör takımlara çok büyük destekler veriyor” dedi.
Davraz Gençlikspor Başkanı İLHAN KARAKUYU; Geçmişte Ispartalı çocukları takımda göremiyoruz diyerek serzenişte bulunduklarını ancak bunun bu sezon gördüklerini aktararak, “Bu bizi mutlu ediyor. İnşallah bir gün Ispartaspor'umuzda tüm çocuklarımızı görürüz. Size çabalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda bulunan herkesin sporu ve futbolu yaşatmak için büyük çabalarının bulunduğuna işaret eden Isparta Gülkent Masterler Oyuncusu MEHMET İPEKÇİ; “Başkanım sizlerin vermiş olduğunuz destekler Isparta için çok önemli. Teşekkür ederiz” dedi.
Emre Mahallesi Spor Tesislerine mevcut tribünlerin yanı sıra 2.000 kişilik daha tribün yapım çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Günden güne gelişerek devam eden bir spor altyapımız var. Yine şehrimize Amatör Sporcu Evi kazandırıyoruz. Fatih Spor Kampusumuzun yanında 16 bin metrekare alan üzerine 3 bloktan oluşan ve 50 sporcumuzun kalabileceği otel tarzı bina ile yemekhane ve kafe yapıyoruz. Bunu da bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Sporla ilgili yatırımlarımız hız kesmiyor. ASKF'nin merkezini oraya yapacağız. Semt sahaları ile 2 adet UEFA standartlarında saha yaptık. Bir yüzme havuzu, 3 kapalı spor salonu, amatör sporcu evi yaptık. Diğer yatırımlarımızın yanına spor alanında da bu yatırımlarımızı ortaya koyduk. Tüm sporcularımıza da destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. 12 Kasım 2023'te saat 14.00'da da Fatih Spor Kampusumuzun açılışını yapıyoruz. Açılışta gösteri maçı yapılacak. Açılışta sahamızla birlikte bir adet kapalı spor salonu ile yarı olimpik yüzme havuzumuzu da sporcularımızın kullanımına sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Bu haber 347 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...