SDÜ´de GENÇ KİMYAGERLER BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

14 Kasım 2023 16:30

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü birinci sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.
Fen ve Edebiyat Fakültesi Türker Taşaltın Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenin açış konuşmasını yapan Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Öksüz, “Hepiniz beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz, beyaz önlükler bizler için birer semboldür. Bugün bunları tertemiz alacaksınız ama laboratuvarda ne kadar çok çalışırsanız, bunun göstergesi olarak da bir o kadar kirli önlükler elde etmeniz gerekiyor. Hepinize hayırlı olsun.” dedi.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Mehmet Ali Tabur da beyaz önlük giyme töreninin güzel günlerin ilk adımı olmasını temenni ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Kimyagerler Derneği hakkında bilgi veren Kimyagerler Derneği Akdeniz Şube Başkanı İbrahim Şahin, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak inanmaktan, sevmekten vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi.
Kimyagerler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Yardımcısı Can Şimşek ise öğrencilere "Tüm hayatınızda, mesleğinizde, işinizde, ev hayatınızda merak çok önemlidir. Araştırmak bunun üzerine gitmek en önemli şeylerden birisidir." diye konuştu.
Mesleki tecrübelerini aktaran Kimyagerler Derneği Akdeniz Şubesi Dördüncü Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğaner ise “Bizler iletişim ve bilgi alanında fakirdik şimdiki gibi internet olanağımız yoktu, sadece hocalarımız ve hocalarımızın bize aktardığı bilgiler vardı"
Tören sonunda sektör temsilcilerine plaket taktimi gerçekleştirdi.

Bu haber 380 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...