ŞEHİR HASTANESİ BÖLGESİNDE YENİ DÜZENLEMELER GÜNDEMDE

17 Kasım 2023 16:09

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarına devam ediyor. Şehir Hastanesi karşısındaki esnaflarla bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, esnafın taleplerini dinledi, bölgedeki ulaşım sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Isparta Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte bölgede yeni bir yapılanma oluştuğunu, bu yapılanma sırasında belli sorunlar yaşanabildiğini aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bunların çözümü noktasında çalıştıklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen, şehir hastanesinin üst tarafında bulunan ve eskiden keresteciler alanı olarak bilinen nokta için yeni bir proje hazırladıklarına değinerek, önümüzdeki günlerde bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başlayacağını aktardı.
Başdeğirmen, hastane ve çevresindeki esnafların bulunduğu alana gelen vatandaşların buradan faydalanabileceğini dile getirerek, “Orada Minia Isparta adı altında bir yeşil
alan oluşturuyoruz.
Isparta'nın ilçe, belde ve köylerindeki tarihi yapıların minyatürlerini yaparak
orada sergileyeceğiz.

Ayrıca projenin içerisinde bir adet müze ve yöresel yemeklerin verileceği bir restoran yaparak oranın canlılığını sağlayacağız” dedi.
Millet Bahçesindeki çalışmaların sona geldiğini ve açılışa hazırlandığını dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgeye ayrıca 100'üncü Yıl Millet Camisi kazandırdıklarını ifade etti. Başdeğirmen, Şehir Hastanesi Karayolları Kavşağında trafik problemlerinin bulunduğunu kaydederek, “Burada yapılması gereken çalışma aslen hastane inşaatı başladığında yapılması gerekiyordu. Hastane yapıldıktan sonra şimdi biz aşağıya doğru bir geçiş düşündük ancak o zaman da altyapıdaki tesisatı deplase edebileceğimiz bir yer yok. Doğalgaz, enerji, telekomünikasyon, yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon ile şehir hastanesine giden tüm altyapılar bu bölgede buluyor. Bunları deplase edebileceğimiz yer olmadığı için sorunlar yaşıyoruz. Sizlerin de bu konuda önerileriniz varsa onları almak isteriz” şeklinde konuştu.
Bölgenin otopark sorununu çözmek içinse akaryakıt istasyonunun arka kısmında yer alan ve Karayollarına ait 7100 metrekarelik alanı Bakanlıktan satın aldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bölgede otopark alanı oluşturacağız” dedi.
Seçim öncesinde Şehir Hastanesi önüne bir üst geçit sözlerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “Seçimlerden sonra yaptığımız ilk işlerden birisi asansörlü üst geçitti. Maalesef vatandaşlarımız tarafından asansörlü üst geçit tam anlamıyla kullanılmıyor. Kullanılmayınca orta refüjler açıldı. Ancak bu orta refüjler problem oluşturuyor, bunu çözmemiz lazım ve vatandaşlarımızı üst geçide yönlendirmemiz gerekiyor. Üst geçide yürüyen merdiven isteniyor, bunu çözeceğiz. Bu bölgedeki sorunları aşmak için hep birlikte el birliği yapmamız lazım. Sorunlara çözüm önerileriyle, yapılması gerekenleri hep beraber yapmamız gerektiğini düşünerek yaklaşmamız lazım. Hep beraber toplumun faydası olan şeyleri düşündüğümüz sürece birbirimizden ayrı olmayacağımız inancındayım” görüşlerinde bulundu.
Esnaflar ise bölgede yapılabileceklere ilişkin görüş ve önerilerini sunarken, MHP Eğirdir Merkez İlçe eski Başkanlarından Mustafa Bozkurt, “Sayın Başkanım, dünden bugüne yaptıklarınızı bu memlekette kimse unutamaz. Andık Deresinden, şehirdeki parklara, garibanların evlerine doğalgaz tesisatı döşenmesine kadar yaptığınız hizmetleri herkes biliyor. Bunları memleketimiz unutmaz. Böyle bir belediye başkanı yüzyılda ancak bir gelir. İnşallah yolunuz bahtınız açık olur” dedi.
Böyle bir program düzenlenerek, kendilerinin dinlenmesinden, görüşlerinin alınmasından dolayı memnun olduklarını belirten ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür eden esnaflar, “Burada kendimizi garip gibi hissediyorduk, ancak Allah razı olsun başkanımız imdadımıza yetişti. Sizleri tebrik ediyorum, yaptıklarınızı takip ediyoruz, sözlerinizi yerine getiriyorsunuz, bunlar bizim için Isparta'mız için gururdur. Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundular.
Ayrıca Başkan Başdeğirmen'in göreve gelmesinin ardından Tren Garı altındaki yolu açmasıyla trafikte ciddi rahatlamanın yaşandığını kaydeden vatandaşlar, yine yolların genişletilmeleri, sağ dönüşlerde transit geçişlerin açılmasının ulaşımı rahatlattığını dile getirerek, eski adıyla ITKM yeni adıyla Meydan AVM'nin açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Esnaf, “Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Isparta'mıza çok güzel eserler kazandırdınız, yanınızdayız. Isparta'mıza inşallah bir dönem, bir dönem daha belediye başkanı olmanızı Sayın Cumhurbaşkanımızdan temenni ediyoruz” görüşlerinde bulundu.
Yine esnaflar bölgedeki ulaşım ve trafikle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.
Bir esnaf, Şehir Hastanesinden karşı şeritteki esnafların bulunduğu bölgeye alt geçit ile ulaşılması, alt geçide dükkanlar yapılması teklifinde bulundu. Bu tip uygulamaların değişik illerde yapıldığını ancak rantabl çalışmadığın ve belediyelerin bu altgeçitleri kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, “Göreve geldiğimizde bu konuyu düşündük, akşamları bu geçitler kullanılmıyor. Onun için üst geçit yapılması kararını vermiştik, yürüyen merdivenli üst geçidin her türlü sorunu çözeceği inancındayız. Yaptığımız üst geçit herkesin faydalanabileceği bir geçit. Üst geçidi kullanan bir vatandaş indiği yerdeki esnaftan alışveriş yapacak diye bir kaide yok, en üstteki esnaftan da alışveriş yapabilir. Amacımız önemli olan karşı şeritteki vatandaşımızı güvenli bir şekilde bu tarafa aktarabilmektir. Bu konuda sizlerde destek verin. Üst geçidin yürüyen merdiveninin yapılacağı alanın ayak kısımları altyapısında da hazır. Bu konuda sizlerde görüşlerinizi belirtin, en doğruyu bulalım ve uygulayalım” derken, alt geçit önerisiyle ilgili de gelecek tekliflere göre çalışma yapabileceklerini aktardı. Başdeğirmen,
“Ancak üst geçide bir yürüyen merdiven yapılması gerektiğine de inanıyorum. Ayrıca bir an önce orta geçişleri kapatarak vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde trafik akışını sağlamak durumundayız” ifadesinde bulundu.
Başkan Başdeğirmen ayrıca bölgede kaldırımların begonit taş ile kaplandığını, aydınlatma direklerinin yenileneceğini aktararak, “Bu bölgede farklı bir görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu.

Bu haber 358 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...