SDÜ´ de 22 Kasım Diş Hekimleri Günü törenle kutlandı DİŞ HEKİMİ ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER

23 Kasım 2023 16:49

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen program ile “22 Kasım Diş Hekimleri Günü” kutlandı. Program kapsamda Diş Hekimliği Fakültesi birinci sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleşen törenin açış konuşmasını yapan Isparta Diş Hekimleri Odası Başkanı Gülşen Uluçay, Diş Hekimliği eğitiminin tarihçesi hakkında bilgi vererek Türkiye'de bilimsel diş hekimliğinin başlangıcının 22 Kasım 1908 olduğunu söyledi.
22 Kasım Diş Hekimleri Günü'nü kutlayan Uluçay, SDÜ'nün kaliteli eğitim standartlarını yakalamış, akreditasyonunu tamamlamış köklü bir eğitim kurumu olduğunu vurguladı. Uluçay, “SDÜ Diş Hekimliği Fakültesinin gelişiminde ve meslektaşlarımızın yetişmesinde emeği geçen akademisyenlerimizi kutluyorum” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Maden ise “Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi altında donanımlı, yetkin Diş Hekimleri olarak yetiştirecek genç meslektaşlarımızın meslekteki ilk aşamaları olan önlük giyme töreni ile karşınızda bulunmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Öğrencilerimizin hakkıyla mezun olacağına; yurdumuza ve milletimize hizmet etmekte ön saflarda yer alacağına olan inancım tam. Cumhuriyetimizin 100. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefe emin adımlarla ilerlemeleri dileğiyle öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar da Diş Hekimlerinin gününü kutlayarak hekimlik mesleğinin zor ve meşakkatli bir görev olduğunu söyledi. Prof. Dr. Koşar, “Sağlığımız en kıymetli varlığımız. Bir hekim olarak sağlığın öneminin farkındayım. İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok. Diş ve ağız sağlığı da insan için hayati öneme sahip. Öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Artık Süleyman Demirel Üniversitesinin bir ferdisiniz. Bu etiketi ömür boyu gururla taşıyacaksınız.” diye konuştu.Konuşmaların ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi.

Bu haber 317 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...