ARACINIZA KIŞ LASTİKLERİNİZİ TAKMAYI UNUTMAYIN, CEZASI 2.568.- TL.

28 Kasım 2023 16:06

Vali Aydın Baruş'un başkanlığında gerçekleşen "Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri ile Kar ve Buzla Mücadele Koordinasyon" toplantısında, yapılan hazırlıklar gözden geçirildi.
Isparta Belediye Başkanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından il genelinde alınacak tedbirler ve yapılan hazırlık çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapıldı. Kurumlar, kış aylarında karşılaşılacak olumsuz hava koşullarına karşı alınacak önlemleri detaylı bir şekilde paylaştı.
Toplantıdaki konuşmasında oluşabilecek olağanüstü kış koşullarında vatandaşların günlük yaşantısının sekteye uğramaması için alınacak tedbirleri değerlendireceklerini belirten Vali Baruş, “Bu yılki toplantımızda da önceki yıllarda olduğu gibi, kış süresince oluşabilecek olumsuzlukları aşmak üzere kurumlarımızın işbirliği ile alınacak tedbir ve önlemleri görüşme imkanımız olacak.
Sizlerin de malum olduğu üzere kış şartları kendini hissettirmeye başladı. Toplantımızda; yollarımızda buzlanma ve kar yağışı nedeniyle oluşabilecek tehlikelerin bertaraf edilmesi, yollarımızda vatandaşlarımızın trafik güvenliğinin sağlanması ve olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın can güvenliğini ve trafik güvenliğini tehdit edebilecek hususlara yönelik çözüm önerilerimizle birlikte ayrıntılı bir şekilde görüşme imkanı bulacağız. İlimiz kış koşulları bakımından ağır geçen şartlara sahip. Özellikle yüksek yerlerdeki yoğun kar yağışı ve yüksek geçitlerdeki buzlanma nedeniyle bazen trafik olumsuz şekilde etkilenebiliyor. Yine köy yollarımızda da özellikle rakımın yüksek yerlerde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlükler yaşayabiliyoruz. Yine özellikle sert rüzgar esmesi, fırtına halinde de elektrik hatlarımızda bazen arızalar meydana gelebiliyor. Diğer taraftan kış koşullarında, vatandaşlarımızın altyapı hizmetlerine sağlıklı bir şekilde ulaşmasının temin edilmesi çok çok önemli. Bu bakımdan sizin de getireceğiniz önerilerin çok değerli olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Toplantıda tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da da şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık 2023 - 1 Nisan 2024 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu olduğu, kuralı ihlal edenlere 2.568 TL trafik idari para cezası uygulanacağı hatırlatılırken, ticari olmayan tüm araçların da can ve mal güvenliği açısından kış lastiği kullanmaları tavsiye edildi.
“Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri ile Kar ve Buzla Mücadele Koordinasyon” toplantısına Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Bölge Müdürleri ve İl Müdürleri katıldı.

Bu haber 312 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...