“Yaptığınız her çalışmada yanınızdayız ve destekliyoruz”

29 Kasım 2023 16:03

Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i makamında ziyaret ettiler.
Başkan Başdeğirmen ve Belediye Meclisinin destekleriyle kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezinin 4'üncü yılını doldurduğunu belirten Fatih Meydan, “Bu merkezde bine yakın kişinin ailelerinde bulunan bağımlılıktaki yangın sizlerin de vesilesi ile inşallah söndürülüyor.

İlimizde 5 bağımlılık türüyle mücadele eden Yeşilay, hem farkındalık eğitimlerinde hem de bağımlılıkla mücadelede ileri bir noktada. Bu konuda sivil toplum kuruluşu olarak çalışmaktayız. Kadın, Gençlik Komisyonlarımız, Yeşilay Danışma Merkezlerimiz ve üniversitelerimizdeki Genç Yeşilaylarımızla birlikte etkili bir biçimde Isparta'da hizmet etmeye devam ediyoruz. Sizlerle fikir alışverişinde bulunabilmek ve bazı projelerimizi aktarabilmek için buradayız” dedi.
Isparta'da ilkokul, ortaokul ve lisede Genç Yeşilay yapılanmalarının olduğunu kaydeden Fatih Meydan, üniversitelerde de Genç Yeşilay'ın olduğunu dile getirdi. Meydan, “Üniversitelerimizde şu anda 2 binin üzerinde genç gönüllümüz var. Belki de üniversiteler arasında en aktif kulüplerden biriyiz. Son zamanlarda Yeşilay'ın aldığı kararla sporun da bağımlılıklarla mücadelede önemini vurgulamak ve desteğini alabilmek adına Türkiye genelinde Yeşilay Spor Kulübü açılması kararlaştırıldı. Isparta'da da Yeşilay Spor Kulübümüzü açtık. Şu anda amatör sporcularımız ve branşlarını tescil ettirdiğimiz sporcularımızla devam ediyoruz. Buradaki amacımız biraz daha bireysel sporlarla gençlerimize ulaşabilmek.
Bu vesile ile gençlerimizi bağımlılıklardan uzak tutabilmek. Hem amatör sporcularımıza hem de yeri geldiğinde profesyonel sporcularımıza Yeşilay Spor Kulübü adı altında hizmet vermek istiyoruz. Bu konuda sizlerin de desteğiyle ilimizde birçok spor tesisi hayata geçirildi.
Bu bir eksiklikti, bu hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Emre Spor Kompleksi ve son açtığınız Fatih Spor Kampusu, bu noktada gençlerimizin hizmetinde olduğunu biliyoruz. Spor tesislerinin kullanılması noktasında sizlerin desteğini bekliyoruz. Daha fazla gençlerimize ulaşabilmek adına sizlerin desteği bizler için önemli.”
Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan; “2019 yılında daha göreve gelmeden 'Beni Dinler Misiniz?' projemize destek olmanızla birlikte Isparta Belediye Başkanlığı döneminizde, 2022'de bunu tekrar gerçekleştirdik. İlk yılımızda 3 bin öğrenci ile şehir merkezinde desteğinizle gerçekleştirmiştik, 2022'de 12 ilçede 5 bin 500 öğrenci ile bunu gerçekleştirdik. Çok büyük ses getirdi. Bu Isparta özelinde yapılan bir projeydi, genel merkezimizin de dikkatini çekti. Bu proje tüm Türkiye'ye örnek gösterildi. Yeşilay tarafından 81 ilde bu proje uygulanacak. Sizlerin vermiş olduğunuz destekleriniz de artık Türkiye'nin bir projesi oldu. Bu konuda da sizlere teşekkür ediyoruz. 2024'de de tekrar bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz.
Halk Eğitim Merkezi önünde Yeşilay durağımız oluşturuldu. Farkındalık olması açısından toplumdan olumlu dönüşler alıyoruz. Bu noktada da teşekkür ediyoruz. Üniversitedeki gençlerin de selamını getirdik. Şehir dışından gelen gençlerimiz Isparta'daki değişimin farkındalar. Andık Deresi, Bezirgan Şelalesi ve Kirazlıdere'nin açılması gençlerimizin de ilgisini çekiyor. Sizi gençlerin 'ağabeyi' olarak adlandırıyorlar. Teşekkür ediyoruz. Sizlerle birlikte gençlerimizi yapacağımız desteklerle hem onların gönlünü kazanmak hem de bağımlılıkla mücadele konularında Yeşilay çatısı altında toplamak niyetindeyiz.”
Yeşilay yönetim kurulu üyeleri de tek tek söz alarak, kendilerini tanıttı, Yeşilay'a verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e teşekkür ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeşilay ile birlikte işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. Bir yanda kötü niyetli bazı kişilerin çocukları ve gençleri birtakım bağımlılıklara alıştırma çabası içerisinde olduklarına değinen Başkan Başdeğirmen, bir yanda da Yeşilay gibi kötü alışkanlıkları engellemek için mücadele eden ekipler olduğunu belirtti.
Başkan Başdeğirmen, “Sizlerden Allah razı olsun. Toplumumuzun ve geleceğimizin en büyük sorunu bu bağımlılıklar. Öncelikle uyuşturucu bağımlılığı. Bu en önemlisi. Toplumu körelten, aileleri birbirinden ayıran ve ölümle sonuçlanan çok kötü alışkanlıklar var. Bunlara engel olmak öncelikle hepimizin birinci vazifesi. Sizler tamamen kendinizi bu işe verdiniz ve bu hayırlı işi yapmak için mücadele veriyorsunuz. Bizim için de sizin yanınızda olmak, destek vermek önemli. Uyuşturucu denilince akla gelen ilk yer UYUMDER. Onlar da çok güzel işler yapıyorlar. Onlarla da sürekli işbirliği içerisindeyiz” dedi.
Bağımlılık denilince akla sadece uyuşturucunun gelmemesi gerektiğine işaret eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Toplumu bozan, yanlış yerlere sürükleyen farklı bağımlılıklar da var. Örneğin teknoloji bağımlılığı. Teknolojiyi yanlış tarafından kullanırsak onun bağımlılığı aynı uyuşturucu gibi etkili olabiliyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi ve aileleri bu konularda bilinçlendiriyorsunuz. Göreve geldiğimizde Muhammed Uyar kardeşimiz Yeşilay Şube Başkanıydı. Onun talebiyle yer konusunda bir çalışma yapmıştık ve şimdiki Yeşilay Gençlik Merkezini size tahsis etmiştik. Ondan dolayı çok memnun oldum. Oraya geliyorum, birçok programlara katılıyorum. Beni Dinler Misiniz projesinde çocuklarımız mektup yazmıştı. Çocukların anne ve babalarına bağımlılıkla ilgili yazdıkları çok güzeldi. Yazılanlar hepimizi duygulandırdı, anne ve babalar ağladı. O ağlamalar sevinç ve duygusallıktandı ama ağlamaların farklı şekilde olmasını istemiyoruz. Hep gülelim, hep güzel günler geçirelim inşallah. Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimiz. Spor kulübü kurmanız da önemli. Spor yapan genç akıllı, zinde ve sağlıklı oluyor. Yapmış olduğunuz her çalışmada yanınızdayız ve destekliyoruz. Amacımız yaptığınız her çalışmayı destekleyerek yanınızda olmak. Birçok projeniz ve programınızda bizler de varız. Hem şahsi ve hem de kamu olarak yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretin sonunda Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e Danışmanlık Destek Merkezinden hizmet alan danışanların el emeği ürünü olarak hazırladığı bir tabloyu
hediye etti.

Bu haber 280 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...