“İNANMAYAN HİÇBİR KİMSE BAŞARIYA ULAŞAMAZ”

1 Aralık 2023 16:10

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Isparta Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri düzenlendi. Etkinlikte 26 üniversitenin yanı sıra özel eğitim kurumları ve kamu kurumları da stant açarak öğrencilere tanıtım ve bilgilendirmede bulundu.
Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde Isparta Belediyesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günlerinin açılışı Vali Aydın Baruş tarafından yapıldı.
Açılış öncesindeki konuşmasında; üniversite, tanıtım ve kariyer günlerinin gençlerin geleceği açısından çok çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Vali Baruş , “Bu etkinlikte gençlerimiz hayallerinde hedef olarak belirledikleri üniversiteleri ve bölümlerini tanıma fırsat bulacaklar. Sevgili gençler: Ben hayatta başarı için 4 önemli faktörün çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Başarı için öncelikle hedef sahibi olmak gerekir. Hedefi belli olmayanlar hayatta bir rüzgar önünde savrulan yapraklar gibidir. Önlü düşünür Montaigne; “Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez” demiş. Gerçekten hedefiniz belli değilse size destek olacak olan bütün unsurların hiçbir önemi kalmaz. Hedefi belirleyeceksiniz ki koskoca bir okyanustaki varacağınız limanı bilin ve o limana varmak için bu destekleri çok iyi bir şekilde değerlendirin.
Başarılarının ikinci ana aktörü motivasyondur. Kendinizi varacağınız hedefe çok çok iyi motive etmeniz gerekir. Bu motivasyonu sağlarken daima iyimser olmak gerekmektedir. Ünlü devlet adamlarından Winston Churchill şöyle der: Kötümser, her fırsatta zorluk görür, iyimser ise her zorlukta fırsatlar görür.
Unutmayın, aşılması gereken her engel başarınız için birer olumlu basamaktır. Onun için hiçbir zaman kötümserliğe kapılmadan hedefinize doğru kendinizi motive edin ve bu motivasyonda çevrenizdeki faktörlerin size yardımcı olmasını sağlamak üzere çaba gösterin.

Başarıda üçüncü önemli faktör ise disiplinli çalışmadır. Bunu hiçbir zaman unutmayalım, sistemsiz bir çalışma başarıyı götürmez. Nasıl çalışacağımızı, günlük programımızı nasıl yapacağımızı çok iyi bilmemiz gerekir. Yine düşünürlerden biri şöyle der: Disiplin yeteneği beceriye dönüştüren, şekillendirici bir ateştir. Sadece yetenekli olmak gerekmez, yeterli değildir. Yeteneğinizi disiplinli çalışmayla hedefe yönlendirmeniz gerekmektedir.
Başarının belki de en önemli ama son
faktörü olan.
Bir hususu da belirterek, sözlerime son vermek istiyorum. Bu da inançtır. İnanmayan hiçbir kimse başarıya ulaşamaz. Başarılı olmak istiyorsanız ilk olarak, başaracağına olan inancının tam olması gerekir. Bu inanç seni disiplinli çalışmaya ve bu disiplinli çalışma da hedefine doğru seni motive etmeye yardımcı olacaktır. Hedefini de doğru olarak belirledikten sonra inşallah gelecek aydınlık günler seni bekleyecektir.

Bugün düzenlenen organizasyonun gençlerimizin TYT, AYT ve diğer sınavlarda göstereceği performansa önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü hedef belirlemede isabet ne kadar doğru olursa, sizin geleceğinize olan inancınız da o kadar artacaktır. Tüm öğrencilerimize girecekleri sınavlarda başarılar diliyorum. Hayallerindeki mesleklere ulaşmalarını canı gönülden temenni ediyorum” dedi.
Ardından Vali Baruş stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Bu haber 291 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...