“ISPARTA, TÜRKİYE´DE MÜZESİ OLMAYAN ŞEHİRLER ARASINDA”

4 Aralık 2023 16:29

Isparta Müzesi, 9 yıl önce ziyaretçiye kapatıldı. O süreçte ne güçlendirme yapıldı ne de yerine yenisi yapıldı.
CHP Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, CHP Merkez İlçe Başkanlığı üyeleri, 2 ay önce basın açıklaması yaparak, yetkilileri çağrıda bulunmuştu. Aradan geçen 1 aylık sürecin ardından yetkililerden bir bilgi alamadıkları gerekçesiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunuldu. 2 ayın sonunda yanıt geldiğini söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, “Yerinde yeller esen Isparta Müzesi'nin içindeki tarihi eserler nerede?” diye araştırıyoruz. Bin 67 eserin Uluborlu müzesinde muhafaza edildiğini ve müzenin 2023-2024 yılında yapılacağı ile ilgili cevap geldiğini söyledi.
Isparta müzesine önem veriyoruz diyen Takmaz; “Vatandaşlarımızın kendi kültürünü ve tarihini tanıyabilmelidir. Bizim buradaki temel amacımız kapanan müzenin neden açılmadığı ve müzede bulunan tarihi eserlerin de nerede olduğu ile ilgilidir. Biz ilk olarak göreve geldikten sonra Müzenin önünde açıklama yaptık. Neden yapılmadığını ve içindeki tarihi eserlerin nerede olduğunu sorduk.
Akabinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurduk. Bin 67 eserin Uluborlu'ya taşındığıyla ilgili cevap geldi. Ve Isparta Müzesinin ise 2024 yıllarında yapılacağı söylendi. Müzenin içinde bulunan tarihi eserlerin nerede olduğunu bilme hakkımız vardır. Tekrar Uluborlu Müzesi'nde neler olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Son çare olarak savcılık durumuna başvuracağız. Tarihi eserlerin Uluborlu müzesinde olup olmadığı ile ilgili bir açıklama bekliyoruz” dedi

Bu haber 300 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...