Geliri düşük ailelerin Konutlarına ücretsiz doğalgaz ve kalorifer tesisatı döşenmesinde Başvurular için 1 Şubat 2024´te son gün

5 Aralık 2023 16:43

Isparta Belediyesi, şehirdeki hava kirliliğini en aza indirmek ve iyileştirmek, gelir düzeyi düşük ailelerin konutlarını doğalgazla buluşturmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da destekleriyle konutlara ücretsiz doğalgaz ve kalorifer tesisatı döşemeye devam ediyor. Bugüne kadar şartları tutan çok sayıda gelir düzeyi düşük ailelerin konutu doğalgazla buluşurken, ücretsiz doğalgaz ve kalorifer tesisatı için 2. etap başvuruları başladı. Başvurular 1 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.
Isparta'da hava kirliliğini en aza indirmek ve iyileştirmek amacıyla, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın katkıları ile Isparta Belediyesi tarafından, gelir düzeyi düşük vatandaşların konutlarının doğalgaz kullanabilmesi için bir çalışma başlatılmıştı. Bu çalışmalar kapsamında ilk etapta şartları tutan vatandaşlardan alınan müracaatların sonucunda evlere ücretsiz doğalgaz ve kalorifer tesisatı döşenerek, doğalgaz kullanmaları sağlandı.
Isparta Belediyesi, ücretsiz doğalgaz ve kalorifer tesisatı döşeme çalışmalarında 2. etap başvuruları almaya başladı. Belirlenen şartları taşıyan gelir düzeyi düşük aileler 1 Şubat 2024 tarihine kadar Isparta Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne başvuru yapabilecekler. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşların ilk etapta olduğu gibi A'dan Z'ye ücretsiz doğalgaz ve kalorifer tesisatları döşenecek, kombileri bağlanacak.
Konuya ilişkin Isparta Belediyesinden çalışmalara ilişkin başvuru kriterleri açıklandı. Yapılan açıklamada başvuru şartlarına ilişkin şu ifadelere yer verildi:
1- T.C. vatandaş olmak.
2- Isparta Belediyesi mücavir sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.
3- İkamet ettiği yerin kendine ait olması veya miras yolu ile intikal etmiş olmak.
4- Hanede kişi başı gelirin 7.500,00 TL'den az olmak.
5- Oturulan konutun 5 yıl içerisinde kentsel dönüşüme veya yeniden yapım projelerine dahil edilmeyecek olması (Taahhütname alınacak).
6- Oturulan konutun, doğalgaz bağlantısına uygun olması (sokağında doğalgaz hattı bulunması) ve standart dışı hat varsa ek yapım maliyetini üstleneceğine dair taahhüt verilmesi (toprak altı hat veya ilave kolon hattı).
7- İl içinde veya il dışında herhangi ikinci bir konutun veya işyerinin olmaması (hisseli dahi olsa).
8- İl içinde veya il dışında 2023 Türkiye Sigortalar Birliği Kasko Değerine göre değeri 40.000,00 TL üzerinde araç veya araçlara sahip olmaması.
9- Başvuruda bulunulacak konut için başvuru yapacak kişinin kendisinin ikamet etmesi gerekmektedir.
10- Başvuruda bulunacak konutun başvuru sahibinin 01.10.2023 tarihinden sonra devir-alış, satış işlemi olanlar kabul edilmeyecektir.
11- Başvuru sahibinin arsa ve değerli tarla, bağ v.s. sahip olmaması.
Bu kapsamda, şartlara haiz vatandaşlarımızın başvurular için gerekli belgeler ise;
1- Başvuru Dilekçesi (Belediyemizden Temin Edilecektir.)
2- Kimlik Fotokopisi
3- Adres Beyanı (E-Devlet üzerinden Alınacaktır.) şeklindedir.”

Bu haber 282 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...