EĞİRDİR´DE 1. KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI

5 Aralık 2023 16:44

'EĞİRDİR KÜLTÜR ŞENLİĞİ' faaliyetleri başladı. Şenlikler 4 Aralık 2023 - 10 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK'ün öncülüğünde, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi, Eğirdir İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Eğirdir Kaymakamlığı adına Destek Hizmetleri Birim Müdürlüğü ve Eğirdir Belediyesi, Eğirdir İlçesinde eğitim faaliyetini sürdüren SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, ISUBÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü , ISUBÜ Turizm Fakültesi Dekanlığı işbirliği ile ortak faaliyet proje uygulaması start verdi.
Şenlikler kuşaklar arası kütür bağdaşmasını sağlamak, genç neslin akranları ve üst kuşakları arasında güçlü rol model etkileşim etkili doğru iletişim sağlanması amacı ile Kültür paylaşımını geçmişten geleceğe kuşaklar arası bilgi aktarımı sağlama ortamı oluşturma hedefi ile gerçekleşiyor.
Eğirdir Limanında başlayan şenlikler Akdeniz Şampiyonu Eğirdir Akademi Halk Oyunları Ekibinin rüzgarlı ve soğuk havayı ısıttığı gösterileri ile start aldı. Programa Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savran, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Çelebioğlu, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Jale Gözübenli, Destek Hizmetleri Müdürü Gamze Göksu, Zabıta Müdürü Eşref Çatal, yelken sporcuları ve aileleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Jale Gözübenli; 'Eğirdir Kültür Şenliği' Projesi 4 Aralık 2023 - 10 Ocak 2024 arasında içeriğinde farklı kültürel etkinlikleri barındıran bir projedir. Projenin amacı kuşaklar arası kültür bağdaşmasını sağlamak kendilerinden önce yaşayan kuşakların sosyal ortamlarını algılayarak üst kuşaklara empati kurabilme, geçmiş değerlerine sahip çıkma özelliklerini geliştirmektir. Yerelde yaşayan ve ilçede üniversite öğrenimi gören genç kuşağın toplumla uygun sosyal ortamda bulunup spor sanat kültürel aktivitelerde bulunarak eğlenerek öğrenme koşullarını iyileştirmek, bilişim teknolojilerini ve sosyal medyayı etkin doğru kullanma becerisi geliştirmelerine yönelik planlanmıştır. Ayrıca gençlerin kendilerinden üst yaş kuşaklarla ortak aktivitelerde yer almasını sağlayarak uygun rol model algısı ile doğru iletişim kurulabilmesini hedefleyen projemize Eğirdir halkımız destek olmaktadır, kendilerine teşekkür ederiz. Geçmişten geleceğe aktarılması gereken yerel kültürel değerlerimizin geleneklerimizin kuşaklar arasında aktarımının sağlamasını hedeflediğimiz projemiz Eğirdir Kaymakamlığı adına Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğirdir ilçe Müdürlüğü Eğirdir Belediyesi adına Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş olup proje paydaşları Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Isparta ISUBÜ Turizm Fakültesi, SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, ISUBÜ Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Eğirdir Huzurevi Müdürlüğü, Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğirdir Kültür ve Turizm Müdürlüğüdür. Projenin kapsamında sinema gösterimleri, gençlik çay partisi, matine, gelin hamamı geleneksel kına gecesi etkinliği, geleneksel yemek yarışmaları, doğa yürüyüşleri, doğaçlama yarışmaları, şiir dinletileri, halı dokuma ilmek atma yarışmaları vardır. Ayrıca yüzme havuzumuzda serbest dalda her yaş grubuna ait yarışmalar ve cazip ödüller mevcuttur. Bizlere bu olanağı sunan Eğirdir Kaymakamımız Sayın Adem ÇELİK ve Belediye Başkanımız Sayın Veli GÖK'e tüm proje ortaklarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz.' İfadelerini kullandı.
Halkoyunları ekibinin gösterilerinin ardından Optimist Yelken Yarışları yapıldı.
Antalya Akdeniz Spor Kulübü ve Eğirdir Yelken Spor Kulübü arasında gerçekleşen dostluk müsabakasının startını Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savran verdi. Yapılan optimist yarışları sonrasında akşam saat 17.00'de ise ödül töreni ile şenliklerin ilk günü sona ermiş oldu.

Bu haber 275 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...