ATA´yı ziyaret ettiler

6 Aralık 2023 16:21

Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının 89. Yıldönümünü diğer şubelerle birlikte Ankara'da kutladı. Günün anısına Anıtkabir'i ziyaret eden Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi yönetimi ayrıca TÜED Genel Merkezini de ziyaret ederek Genel Başkan Kazım Ergün ve TÜED Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal tarafından ağırlandılar.

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının 89. Yıldönümü önceki gün Ankara'da Türk Kadınlar Birliği tarafından kutlandı. Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş ve beraberindeki heyet önceki gün Ankara'da diğer Şubelerle birlikte Anıtkabir'e giderek ziyaret gerçekleştirdiler.
KARATAŞ, ANI DEFTERİNİ İMZALADI
Kalabalık bir heyet tarafından gerçekleştirilen ziyaret sırasında Atatürk'ün mozolesine çelenk sunan Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi Başkanı Semiramis Zehra Karataş Anıtkabir anı defterine, “Isparta Türk Kadınlar Birliği olarak Atamıza minnetlerimizi sunmaya geldik. Emanetinize sahip çıkmaya and içiyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini yazdı. Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi heyeti daha sonra TKB Genel Merkezine geçerek burada gerçekleştirilen kutlama programına katıldılar.
TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ'NDEN
TÜED BAŞKANI ERGÜN'E ZİYARET
Bu arada Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş ve beraberinde ki heyet Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezini de ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Genel Başkan Kazım Ergün, “5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren Büyük Önderimiz Atatürk'ün ilkeleri ışığında ilerlemeye devam ediyoruz. Bütün kadınlarımızın bu anlamlı gününü şahsım ve teşkilatım adına en içten duygularımla kutluyorum” dedi.
Ziyarette, TÜED Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ile Hukuk Müşavirleri Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu ve Av. Hilmi Şimşek de hazır bulundular.
Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş ziyarette yaptığı konuşmada, dünyanın birçok medeni ülkesinden daha önce Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasından dolayı büyük gurur duyduklarını ve gururu da Atatürk'e borçlu olduklarını belirterek, “Büyük Önderimizin ve çağdaşlaşma adımlarına destek olan bütün arkadaşlarının manevi huzurlarında saygıyla eğilmek için Anıtkabir'e geldik. Burada bizlere kapılarını açan Türkiye Emekliler Derneğimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bu haber 297 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...